Opasna bakterija prijeti kupačima, izbjegavajte ove plaže

Datum objave: 03.08.2019   Broj čitanja: 425
Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije objavio je najnovije podatke o kakvoći mora.
Opasna bakterija prijeti kupačima, izbjegavajte ove plaže

 

Na pet mjernih točaka more je nezadovoljavajuće kakvoće i sve su na području Kaštela!

 

Konkretno, radi se o plažama Gojača u Kaštel Sućurcu, Đardin u Kaštel Starome, Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Baletna škola u Kaštel Kambelovcu i Kamp u Kaštel Gomilici, piše Dalmacijadanas.hr.

 

Kako je navedeno na stranicama IZOR-a, mjerenje je obavljeno u ponedjeljak, 29. srpnja. U izvješću stoji da na dan mjerenja nije bilo vjetra ni oborina, ali dan prije u Kaštelima je pala vrlo obilna kiša. – U šestom ciklusu ispitivanja mora na području Kaštela, koje je obavljeno, 29. srpnja, uzorkovano je more. Mikrobiološkom analizom tih uzoraka utvrđeno je prekoračenje graničnih vrijednosti pokazatelja, koje su propisane Uredbom o kakvoći mora za kupanje.

 

Prekoračene su granične vrijednosti za mirkobiološki pokazatelj Escherichia coli na pet kaštelanskih lokacija. Privremeni rezultati analize koji se odnose na navedeni parametar su unešeni u bazu podataka i dostupni su javnosti putem aplikacije za unos, obradu i valorizaciju podataka za izvješćivanje i informiranje javnosti. Dakle, podaci su dostupni javnosti u realnom vremenu, rekla je dr. sc. Tatjana Puljak iz Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije za za Dalmacijadanas.hr.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio