Nestalo je sigurnosti u Njemačkoj: Frankfurt postao grad straha

Datum objave: 03.08.2019   Broj čitanja: 490
Dvije velike policijske akcije u samo nekoliko dana na Glavnom kolodvoru u Frankfurtu, nisu uznemirile samo građane bankarske metropole, nego i cijele Njemačke.
Nestalo je sigurnosti u Njemačkoj: Frankfurt postao grad straha

 

Zastrašuje i niz drugih užasnih događanja u Njemačkoj, od brutalnog ubojstva u Stuttgartu kad je Sirijac mačetom nasred ulice izbo svog poznanika, pa dijete koje je ubio migrant gurnuvši ga pod vlak, do silovanja, krađa, maltretiranja…

 

Njemački mediji jutros posebno pišu o događajima u Frankfurtu. Tim više jer je još uvijek nejasna pozadina pljačke poslovnice banke koja se u petak dogodila na Glavnom kolodvoru.

 

Kolodvor je bio zatvoren na nekoliko sati jer je nekoliko osumnjičenika pokušalo razbiti sef u obližnjoj banci. Policija je u velikoj akciji uhitila troje ljudi, no tragaju za još nekoliko osumnjičenika.

 

Glasnogovornik policije je u subotu potvrdio da je još nekoliko osoba u bijegu, te kako je još nejasno jesu li naoružani i je li nešto ukradeno.

 

Priopćili su kako se pokušaj pljačke smatra “ozbiljnim napadom”.

 

“Počinitelji su pobjegli u crnom automobilu, a zatim pješice. Tijekom potjere, policajci su ispalili najmanje jedan metak. Podataka o ozlijeđenim osobama, odnosno bjeguncima nema. Specijalne snage uhitile su trojicu muškaraca no oni nisu htjeli dati nikakvu izjavu”, rekao je glasnogovornik frankfurtske policije.

 

Druga velika policijska akcija je bila u ponedjeljak kad je 40-godišnjak gurnuo majku i njezinog osmogodišnjeg sina na tračnice dok je nailazio brzi vlak. Majka se uspjela spasiti, ali sin je poginuo.

 

Uhićeni je Eritrejac ima prebivalište u Švicarskoj, nalazi se u pritvoru.

 

Sva ta događanja u nizu unose strah među građane Njemačke, pišu njemački mediji. I ne samo oni, i njemački političari priznaju da Njemačka više nije sigurna.

 

Nakon brutalnog ubojstva nasred ulice Fasanenhofstraße u srijedu (31. srpnja) oko 18.15 sati u Stuttgartu koje je šokiralo cijelu Njemačku, njemačka političarka Alice Weidel je rekla kako je Njemačka umorna od svakodnevnih ubojstava.

 

“Nevjerojatno je u kojem smjeru naša zemlja ide. Unutarnja sigurnost je nestala. Šokirana sam!” , rekla je Alice Weidel.

 

Fenix-magazin/MD

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio