Podaci Interpola: Albanija na vrhu po tjeralicama, BiH odmah iza nje

Datum objave: 10.08.2019   Broj čitanja: 72
Prema najnovijim podacima Interpola, Albanija se nalazi na vrhu popisa zemalja s najviše tjeralica u odnosu na sve europske zemlje.
Podaci Interpola: Albanija na vrhu po tjeralicama, BiH odmah iza nje


Ukupno ima 116 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna tjeralica, navodi albanska televizija Top Channel.
Kako navodi ova televizija, oni su traženi ne samo na osnovu albanske Interpolove tjeralice, nego ih traže i u drugim zemljama u kojima se sumnjiče da su počinili kaznena djela.

 

Iza Albanije se nalazi Bosna i Hercegovina sa 99 osoba na Interpolovoj tjeralici, Bugarska sa 50, Rumunija sa 48 i Francuska sa 28 njezinih državljana na ovoj međunarodnoj tjeralici, prenosi Tanjug.

 

Samo tri europske zemlje, odnosno Island, Irska i Luksemburg, imaju samo po jednu osobu na Interpolovoj međunarodnoj tjeralici. Svaka osoba na ovoj listi može biti uhićena u bilo kojoj državi svijeta i biti procesuirana putem ekstradicijskog zatvora, izručenja ili drugog pravnog postupka u ovisnosti od nacionalnih zakonodavstava i bilateralnih i multilateranih ugovora koji reguliraju ovu oblast. Na unutarnjoj razini, u albanskoj državi postoji lista za unutarnju tjeralicu na kojoj se nalaze 690 osoba koji su optuženi za razne zločine.

 

Zbog poteškoća s kojima se albanska policija suočavala prilikom identifikacije i pronalaženja osoba na nacionalnoj i međunarodnoj listi tjeralica, najčešće je zahtjevna pomoć građana objavljivanjem popisa i fotografija tih osoba na društvenim mrežama.

 

Kada je riječ o regiji Zpadnog Balkana, na INTERPOL listi traženih nalazi se 11 osumnjičenih srpske nacionalnosti, osam Crnogoraca, 22 Hrvata i četvorica osumnjičenih iz Sjeverne Makedonije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio