FOTO: GRUĐANI prvaci slavnog memorijala u Podbablju!

Datum objave: 19.08.2019   Broj čitanja: 927
Svoj put počeo je u Čavoglavama da bi kasnije branio prostore Hrvatske i Herceg Bosne, a osobito se iskazao na dubrovačkom području i postao heroj Domovinskog rata!
FOTO: GRUĐANI prvaci slavnog memorijala u Podbablju!

 

On je Milan Trutin Šilje, legendarni vojnik nad čijim je grobom 1992. suze lio velikan Domovinskog rata general Janko Bobetko.

 


U njegovu čast igrali su ovog tjedna Gruđani iz ekipe Brdo, predvođeni kapetanom Antom Grizeljom Dolićem. A Dolić je okupio uistinu respektabilnu ekipu. Na golu je imao Marija Galića Manću najtrofejnijeg golmana općine Grude, tu su od grudskih zvijezda bili senatori Darko Andrijanić Daks i Ivan Ćorluka Tusić koji tvore neprobojan zid kad ih se ukopu u obranu. Zatim Ivan Mikulić, Zvonimir Erkapić, Vinko Palac i Matej Šimić, kombinacija iskustva i mladosti koja može uzeti bilo koji turnir, a što su i dokazali kroz godine uspješnog igranja malog ili pak velikog nogometa. A da bi ekipi dao hercegovački prizvuk kapetan Grizelj pojačao ju je Dadom Penavom, Anđelom Čolakom i Antom Grbešićem.

 

I do finala Gruđani su hladnokrvno pobijeđivali protivnike da bi u finali savladali Zadvarje. Bilo je 1:1 tijekom regularnog dijela, a onda su uslijedili penali. Uz sjajne pucače i uz doktora Marija Galića koji u svoju knjigu trofeja upisuje još jedan bilo je jasno da će odlični malonogometaši Zadvarja ipak morati pružiti ruku Gruđanima. Završilo je ukupno 4:3.

 

 Najbolji golman turnira je očekivano Mario Galić Manćo, a pehar za prvaka turnira koji se igra u čast heroja Domovinskog rata preuzeo je kapetan Ante Grlizelj Dolić. Pehar je Gruđanima uručio Ante Deur, izaslanik pokroviteljice turnira predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

 

Prije utakmice priređena je bakljada u čast heroja Šilje.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Pešija20.08.2019 16:07 sati
    Čestitke!
  • B. T. 19.08.2019 19:27 sati
    Ante drago mi je da si ucestovao i pobijedio na turniru Heroja Domovinskog nikad zaboravljenog našeg Silje.. Hvala i svaka čast.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio