Preminuo je osnivač JYSK-a, zapošljavao je 23 tisuće ljudi

Datum objave: 19.08.2019   Broj čitanja: 447
Danas je u 71. godini života preminuo Lars Larsen, osnivač JYSK-a. Među kolegama je imao nadimak “Trgovac”. Larsen je preminuo u svom domu nedaleko od Silkeborga, u Danskoj, u krugu najbližih članovima svoje obitelji, objavili su iz tvrtke.
Preminuo je osnivač JYSK-a, zapošljavao je 23 tisuće ljudi

 

Lars Larsen ostavio je iza sebe ženu Kristine, njihovo dvoje djece i četvero unučadi.

 

“Danas smo izgubili našeg oca, supruga i djeda, a Danska je izgubila uistinu izvanrednog trgovca. Svima će nam nedostajati i ovo je velik gubitak no dat ćemo sve od sebe da nastavimo dalje u razvoju njegovog impresivnog životnog djela,” rekao je sin Larsa Larsena, Jacob Brunsborg, koji je u lipnju nakon povlačenja njegova oca preuzeo poziciju predsjednika Lars Larsen grupacije.

 

Lars Larsen je kompaniju osnovao 1979. godine.

 

Njegovo životno djelo se nastavlja

 

Kao osnivač JYSK-a, Lars Larsen je bio zaštitno lice kompanije do lipnja 2019., kada mu je dijagnosticiran rak jetre, nakon čega je ulogu predsjednika Lars Larsen grupacije prepustio svom sinu, Jacobu Brunsborgu.

 

Otkako je JYSK proširio svoje poslovanje iz Danske na Njemačku daleke 1984., JYSK grupacija je podijeljena na dva entiteta: JYSK Nordic, koji posluje u trgovinama u dvadeset zemalja, te DÄNISCHES BETTENLAGER, koji posluje u trgovinama u sedam zemalja. Preostalih 25 zemalja dio su koncepta JYSK franšize. JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korjenima koja prodaje sve za dom. Prva trgovina otvorena je 1979. u Danskoj, a danas JYSK broji preko 2800 trgovina sa 23 000 zaposlenih u 52 države. U Njemačkoj i Austriji posluje pod imenom Dänisches Bettenlager, a u ostatku svijeta pod imenom JYSK. Godišnji promet grupacije iznosi oko 3,58 milijardi eura.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio