Djelatnici Doma 'Marija naša nada' kreću u štrajk

Datum objave: 19.08.2019   Broj čitanja: 522
Djelatnici Doma za djecu s poteškoćama u psihičkom i/ili fizičkom razvoju "Marija naša nada" iz Širokog Brijega od 2015. nemaju redovita primanja zbog čega su odlučili stupiti u štrajk.
Djelatnici Doma 'Marija naša nada' kreću u štrajk

 

U ponedjeljak, 19. kolovoza, završio je godišnji odmor za djelatnike Doma, a oni ističu kako ih financijski nestabilna situacija i loši uvjeti za rad primoravaju na stupanje u štrajk.

 

"Suočeni smo s teškoćama u financiranju Doma, koje se odražava i na dugotrajno kašnjenje naših osobnih dohodaka što nam otežava naše svakodnevno funkcioniranje. Iako ravnatelj Doma Slobodan Karačić ulaže napore kako bi iznašao načina da izmiri obaveze koje se odnose na plaće djelatnika, svjesni smo da se radi o privremenim rješenjima koja nam ne daju dugoročan osjećaj sigurnosti koji nam je potreban kako bi kvalitetno izvršavali naše radne zadatke i stjecali nova znanja i vještine", naveli su u priopćenju.

 

Iz Doma podsjećaju kako je ta ustanova postala stručna baza za studente nekoliko fakulteta Sveučilišta u Mostaru te dodaju da je stručnost kadrova iz doma prepoznata i u BiH i u Hrvatskoj.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja20.08.2019 11:06 sati
    Tuga i žalost tu bi se trebale udružiti i općine i crkva i tkz država da opstane za sve ima novaca a gdje je najpotrebnije tu ga nema. Kako vas sram nije i strah Boga. Spavate li mirno
  • 19.08.2019 19:56 sati
    Sta je, ne daju "skromni" fratri placu? Gori su nego politicari.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio