Javila se na oglas: Muškarac i žena iz Splita djevojku iz BiH držali kao robinju

Datum objave: 26.08.2019   Broj čitanja: 464
Prvog kolovoza je uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju.
Javila se na oglas: Muškarac i žena iz Splita djevojku iz BiH držali kao robinju


U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine, objavila je policija.

 

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru s 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je sve bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka, piše Index.

 

Prvog kolovoza je uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

 

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio