Vokić otkrio tužnu vijest: Umro je Klepetan!

Datum objave: 27.08.2019   Broj čitanja: 789
Iako se rodan Klepetan svojoj družici u Brodskom Varošu vratio 18. ožujka, čak i ranije nego uobičajeno, brzo su stigle loše vijesti.
Vokić otkrio tužnu vijest: Umro je Klepetan!

 

U gnijezdu na dvorišnoj zgradi škole nije bila uobičajena idila kao proteklih 16 godina. Mladih ptića ove godine nije bilo. Bilo je hladno pa su se jaja smrzla. Ostala su dva, a jedno je ispalo mućak.

 

Umirovljeni domari škole Stjepan Vokić, koji već gotovo tri desetljeća brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga je odmilja zvao, došao star i jako bolestan.

 

Rodan je sredinom travnja otišao od Malene i netragom nestao. Vokić kaže da je imao dostojanstven ispraćaj.

 

"Četvero njih je došlo kod matere na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući", ispričao je Vokić.

 

"Malena je othranila 66 malih, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvijek samo brinem oko nje. Pokušavam naći ribu da ju prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano", rekao je Stjepan, koji nakon 27 godina dobro zna koliko truda i rada iziskuje briga oko Malene.

 

100posto.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio