Riješen status 70 radnika Aluminija

Datum objave: 03.09.2019   Broj čitanja: 179
Kako je ranije najavljeno, očekuje se kako će u slučaju skorog pokretanja proizvodnje na posao biti vraćeno oko 390 radnika.
Riješen status 70 radnika Aluminija

 

Prema informacijama do kojih je Ero.tel došao iz Aluminija, u prva dva dana ovoga tjedna riješen je status oko 70 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom. Oni su potpisali potrebne dokumente na temelju kojih će im biti riješeno pitanje otpremnine i drugih prava koja trebaju ostvariti, a ostaje isčekivanje hoće li u konačnici biti vraćeni na posao ili ne.

 

-Pitanje radnika se rješavana planiranom dinamikom. Ostaje na snazi obećanje kako će svima biti isplaćene otpremnine i kako će ostvariti prava koja će im jamčiti da mogu izmirivati sve svoje obveze do ponovnog početka proizvodnje u Aluminiju ili dok ne ostvare nego drugo zaposlenje. U svakom slučaju, za sada se proces odvija planiranom dinamikom – rekli su za Ero.tel sugovornici iz Aluminija.

 

Kako je ranije najavljeno, očekuje se kako će u slučaju skorog pokretanja proizvodnje na posao biti vraćeno oko 390 radnika, dok će ostali dobiti ponude za posao u Aluminiju kako se obim nove proizvodnje bude širio. Zadnje informacije govore kako bi proizvodnja trebala biti pokrenuta do kraja listopada.

 

U međuvremenu su se pojavili novi potencijalni kupci Aluminija, a uprava poduzeća bi s njima tijekom tjedna trebala obaviti razgovore. Ipak, i dalje je najozbiljniji kupac kinesko – izraelski investitor koji bi uskoro trebao završiti proces dubinske analize i otkriti informaciju želi li ući u proces kupovine Aluminija ili se povlači. Zadnje informacije govore kako su velike šanse da će kinesko – izraelski investitor izraziti nakanu za kupovinom Aluminija i pokretanje proizvodnje.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio