Presedan: Zbog Komšića nijedan strani državnik nije došao u posjet BiH

Datum objave: 05.09.2019   Broj čitanja: 505
Još sredinom prosinca 2018. godine članovi Predsjedništva BiH priopćili su kako će uputiti poziv predsjednicima zemalja okruženja da dođu u službenu posjetu BiH. Od tog dana do danas službeno Sarajevo nisu posjetili ni Vučić, ni Đukanović, ni Pahor, ni Ivanov, a ni Grabar-Kitarović.
Presedan: Zbog Komšića nijedan strani državnik nije došao u posjet BiH

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je u emisiji na RTRS-u otvoreno priznao da susjedna Republika Hrvatska bojkotira ovaj saziv Predsjedništva BiH zbog Željka Komšića, a lako je moguće da je napravljen pritisak i na ostale zemlje Europe da ne dolaze dok god je nelegitimni, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH dio državne vlasti.

 

"Hrvatska država otvoreno kaže kako im on ne treba. To sam vidio kada smo pozvali hrvatsku predsjednicu u posjet. Naravno, ne treba vam nitko pisati pismo kako biste vidjeli da postoji opstrukcija tog dolaska. Pa kad je došla u BiH onda je došla u Teslić. Nije išla preko bh. institucija, a bilo bi normalno da Željko Komšić kao predsjedavajući dočeka nekog predsjednika kada dolazi u BiH. Kad sam ja bio predsjedavajući Predsjedništva BiH dolazio je predsjednik Poljske u posjet jedinicama međunarodnih snaga u Butmiru pa smo se našli s njim i razgovarali", rekao je Dodik.

 

Poruka je to službenog Zagreba da ne priznaje Željka Komšića kao člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

Grude.com/Klix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio