Vozači u BiH duguju milijune maraka za prometne prekršaje

Datum objave: 05.09.2019   Broj čitanja: 268
Milijuni maraka od naplate kazni za prometne prekršaje svake godine pune proračune u našoj zemlji, dok jednako toliko vozači duguju za prometne kazne.
Vozači u BiH duguju milijune maraka za prometne prekršaje

 

Ukupan dug vozača u BiH za prometne prekršaje iznosi blizu 60 milijuna KM među kojima je i jedan Tuzlak s dugom od 51.484 KM, piše Klix.ba.

 

Prema podacima Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA BiH), vozači u FBiH duguju gotovo 36,5 milijuna KM, a u RS-u 19,6 milijuna KM za prometne prekršaje.

 

Porezne uprave svake godine imaju pune ruke posla kada je riječ o prinudnim naplatama neplaćenih prekršajnih naloga, uključujući i kazne za prometne prekršaje.

 

Najveće pojedinačno dugovanje evidentiranih prekršitelja u registru novčanih kazni je u iznosu od 51.484 KM", saznaje se iz MUP-a Tuzlanske županije.

 

Od siječnja do kolovoza ove godine MUP USŽ naplatio je 835.592 KM od kazni sa prometne prekršaje, dok je prošle godine naplatio 2,4 milijuna KM. "Prema posljednjim evidencijama jedan od građana na području općine Bihać ima neizmirenih novčanih dugovanja po osnovu prekrašaja oko 11.000 KM", rekli su iz MUP-a USŽ.

 

Najčešći prometni prekršaji koje čine vozači u BiH odnose se na vožnju u alkoholiziranom stanju i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio