Milanović pomnožio Komšića s nulom: Nisam HDZ-ovac, ali sam senzibiliziran s Hrvatima u BiH

Datum objave: 08.09.2019   Broj čitanja: 850
Zoran Milanović je 2014. nakon divljanja plaćenih huligana po Mostaru i razbijanja svetinja i demoliranja zgrade HDZ-a BiH jutro nakon došao u Grad na Neretvi ohrabriti bosanskohercegovačke Hrvate.
Milanović pomnožio Komšića s nulom: Nisam HDZ-ovac, ali sam senzibiliziran s Hrvatima u BiH

 

Već tu je pokazao državnički stav i potvrdio se kao čovjek kojem su svi Hrvati jednaki.

 

Unatoč tome što mu bh. Hrvati tradicionalno ne daju velik broj glasova jer je član SDP-a čiji je predsjednik Davor Bernardić koji uglavnom priča gluposti, Zoran Milanović ne mijenja svoje mišljenje o Hrvatima u BiH, te im ostaje snažna podrška. To je potvrdio i u današnjoj emisiji Nedjeljom u 2: - Ja nisam HDZ-ovac iz Mostara ali imam senzibilitet prema tim ljudima i za divljačke napade prema njima. Od Komšića sam očekivao ono što se u crnogorskoj etimologiji zove 'čojstvo'. Jači sam, veći sam - pokaži da ti je stalo, zaštiti slabije. Razočarao me, kazao je Milanović. Komšić kad ode to će se pamtiti kao čudan slučaj, dodao je i opet ga pozvao da promijeni stav, odnosno da prizna da je Sejdo Komšić, dadne ostavku i prestane više biti bošnjački privjesak kojem Bošnjaci po diktatu Bakira Izetbegovića i džamije daju glasove.

 

Podsjetio je i na proročke riječi Harisa Silajdžića: - Imate emisiju u kojoj je Haris Silajdžić 2006. godine, prije nego što je Komšić prvi put izabran, kazao da to nije fer prema Hrvatima i da će im ogaditi Bosnu i Hercegovinu. Haris Silajdžić ovdje nije najomiljenija osoba ali postoji nekakav basic notion, osjećaj pravde, da ne radiš ono protiv čega se protivnik ne može boriti - kazao je predsjednički kandidat Milanović.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio