HVIDR-a: SDSS nije poželjna stranka u RH

Datum objave: 13.09.2019   Broj čitanja: 287
Nitko od hrvatskih ratnih vojnih invalida Pupovčevu konferenciju za novinare u srijedu nije doživio i shvatio kao ispriku.
HVIDR-a: SDSS nije poželjna stranka u RH

 

Glavni odbor HVIDRA-e osudio je izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i pozvao ministra pravosuđa da se javno očituje o tome je li on njima počinio bilo kakvo kazneno djelo i je li prekršio hrvatske zakone.

 

- Na izvanrednoj sjednici Glavnog odbora HVIDRA-e RH jednoglasno smo donijeli odluke da osuđujemo njegove izjave. Šokirani smo činjenicom da prije tri dana nije našao za shodno obrazložiti, a kamoli da se eventualno ispriča, i da vidimo kako zaista ne misli tako o Republici Hrvatskoj, rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e RH Josip Periša nakon sjednice tog visokog tijela zajednice udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, prenosi HRT.

 

Istaknuo je kako nitko od hrvatskih ratnih vojnih invalida Pupovčevu konferenciju za novinare u srijedu nije doživio i shvatio kao ispriku. Pozvao je i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da se javno očituje je li Pupovac u svojim izjavama napravio bilo kakvo kazneno djelo i je li prekršio hrvatske zakone.

 

Također, rekao je Periša, od DORH-a očekuju očitovanje ima li tu elemenata kaznenog djela kako bi na temelju toga mogli od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović tražiti da se Pupovcu oduzme visoko odličje koje je dobio 2001. godine.

 

Navodeći kako žele smiriti strasti, Periša je rekao kako nacionalne manjine trebaju biti u svakoj vladi, ali nisu sretni ako ta (srpska) nacionalna manjina ne poštuje hrvatske zakone te zaboravlja što su napravili prije 30 godina "braća Milorada Pupovca i ostali".

 

- Mi to nismo zaboravili i nećemo tako skoro zaboraviti ukoliko se bude ponašalo kako se oni sada ponašaju. Mišljenja smo da SDSS nije poželjna stranka u RH i nisu relevantni predstavnici svih Srba u RH, rekao je Periša. Dodao je i kako je u Domovinskom ratu bilo 10 tisuća Srba od čega ih je više od 2000 ranjenih. Drži i da oni ne dijele Pupovčevo mišljenje da u Hrvatskoj vlada netrpeljivost, ustaštvo.

 

Na novinarski upit hoće li tražiti raskid koalicije s SDSS-om, što su već zatražili, Periša je kazao da je ta odluka na premijeru Andreju Plenkoviću jer mu nisu niti diktirali s kim će ući u koaliciju. No, istaknuo je, i dalje ostaju pri tom zahtjevu.

 

Upitan da pojasni što znači da SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj, rekao je kako je ta stranka podržala Pupovčeve izjave koje su, smatraju, protivne Ustavu RH.

 

- Smatramo i da takva stranka baštini i nas jako podsjeća na SDSS iz 1990-tih koji je započeo krvavi rat na ovim prostorima, rekao je Periša.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio