Milijunaš: Pao na prvom pitanju pa udario glavom u zid, ali i ženu...

Datum objave: 15.09.2019   Broj čitanja: 1082
Danas se manje gleda televizija nego 2010., tehnologija se promijenila, ali je voditelj ostao isti, pa će nas i kroz osmu sezonu voditi Tarik Filipović (47). Na male ekrane 19. rujna vraća se popularni kvizaški show “Milijunaš”. Tariku su ljudi često znali govoriti da su s “Milijunašem” odrasli, a on tvrdi kako je tajna uspjeha kviza neka magija, koja je osvojila cijeli svijet.
Milijunaš: Pao na prvom pitanju pa udario glavom u zid, ali i ženu...

 

- Imao sam sreću da sam bio dio hrvatske inačice. Vjerojatno i voditelj u svakoj zemlji daje svoj obol, tako da, recimo, u Njemačkoj uz genijalnoga Günthera Jaucha to ide godinama bez prestanka. Dobro, Njemačka je veće i zahtjevnije tržište, tako da... Ali evo, vratili smo se i mi. I prije nas je gledala ne samo Hrvatska nego cijela regija. Nadam se da ćemo ih uveseljavati u starom kvizaškom terminu, četvrtkom malo poslije 20 sati - rekao je Tarik.

 

Na stolac nasuprot njega kroz godine su mu dolazili svakakvi kandidati. I oni boljeg i lošijeg znanja, ali gotovo svima je bila zajednička mala trema. Tad je na scenu stupao Tarik, koji bi svojim šalama i komentarima, a nekad samo i pogledom, kandidatima olakšao nastup u showu. Ispričao nam je kako će se i u ovoj sezoni truditi opustiti ih ispred kamera.

 

- Pa ja se trudim i nadam se da uspije. Ponekad možda i ne, nekad nekog ne možete opustiti, ali stvarno se trudim. Ako ne mogu pomoći, barem da ne odmognem. Trudim se energijom, nekako ljudski. Rijetko se tko žalio u svim kvizovima koje sam vodio do sada, a vodio sam ih četiri - pojasnio je.

 

Naravno da je bilo puno smiješnih i zabavnih trenutaka snimajući emisiju, ali Tarik ima i neke koje posebno pamti.

 

- Bilo je tu puno anegdota, bilo je i nekih o kojima ne smijem pričati. Bio je tu čovjek koji je udario glavom u zid pa je ‘potegnuo’ ženu nakon što je ispao na prvom pitanju, kaže Tarik.

 

Rekao je da je zapamtio kandidate koji su otvarali pitanje za milijun kuna jer je i s njima imao smiješnih situacija.

 

- Pamtim mladoga gospodina koji je odgovarao za milijun kuna, a nije znao odgovor, Krešu Lilića, koji je rekao: ‘Ja to ne znan, ja ću to gađat’. A bilo je tu i šaljivih stvari koje su završile na YouTubeu, na žalost natjecatelja, ali evo, sve je to život i sve je to igra. Sami ste se prijavili - našalio se voditelj.

 

Jedina osvajačica milijuna u hrvatskoj inačici kviza je Mira Bičanić (47). Inače profesorica hrvatskog jezika 2003. je otvorila ono “glavno” pitanje. Tarik ju je tad zagrlio i dignuo u zrak od sreće. 

 

- S Mirom sam ostao frend, jedno vrijeme smo se viđali, onako, po dogovoru, onda sretali sve rjeđe i rjeđe. Sretnem njezine učenike, kojima ona predaje, i kažu: ‘Pozdravila vas je naša profesorica’ - s osmijehom na licu priča Tarik.

 

Tijekom snimanja novih epizoda Tarik je rekao da bi se i on prijavio za “Milijunaša” kad ne bi bio glumac i voditelj. Ipak, istaknuo je kako sad zna da to ipak nije za njega. 

 

- Mislio sam da jako puno znam, sve dok nisam upoznao svoje ‘lovce’ u ‘Potjeri’ - pojasnio je nedavno.

 

Iako je danas jedan od omiljenih voditelja na TV ekranima, Tarik je rekao kako nije sanjao o voditeljskoj karijeri. Ipak, na poziv Maje Jurković i Laze Goluže otišao je na audiciju za “Milijunaš” i prošao… Ostalo je povijest. 

 

- Zanimljivo, moj susjed, koji je igrom slučaja živio i u Americi, pokazivao mi je fotografije nekoliko mjeseci prije te audicije i govorio o američkoj verziji ‘Who Wants to Be a Millionaire’ i rekao mi kako taj kviz dolazi u Hrvatsku. ‘To je rođeno za tebe!’, govorio mi je…. Ma nije mi bilo na kraj pameti. No kad su me pozvali na audiciju, odmah sam mu se pohvalio, na što je on odgovorio: ‘Rekao sam ti, imao sam osjećaj, znao sam da ćeš proći’. I eto, prošao sam, nekako se u životu sve čudno, ali na kraju ipak posloži - govori Tarik.

 

Našalio se kako je nakon toga susjedu platio piće. U novoj sezoni studio je noviji, bolji nego što je bio prije i zato je Tarik uvjeren da su kandidati spremni osvajati milijune četvrtkom u 20.05 h, u starom kvizaškom terminu “Kviskoteke”.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio