Sad je jasno, svijet tone u novi rat! Možda gori nego ikad

Datum objave: 16.09.2019   Broj čitanja: 571
Cijena nafte podivljala je nakon što su, kako Amerikanci tvrde, Iranci dronovima napali najveća saudijska postrojenja nafte, a Donald Trump je zbog toga najavio vojnu intervenciju, da preciziramo, rat.
Sad je jasno, svijet tone u novi rat! Možda gori nego ikad

 

I smirivanja nema. Iran je zaplijenio tanker u Hormuškom tjesnacu, prenose iranske novinske agencije. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, na tankeru je 11 članova posade i pripada Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a iranska garda ga je presrela pod optužbom za krijumčarenje nafte kroz zaljev, te su članovi posade uhićeni.

 

Na strani Irana zasad stoje Rusi: Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je kako su SAD donijele "ishitrene zaključke" okrivljujući Iran za napade u Saudijskoj Arabiji.

"Što se tiče ishitrenih zaključaka - mi nikada nismo bili zagovornici ovakvog djelovanja", rekao je Peskov u odgovoru na pitanje CNN-a o tome kako Rusija gleda na tvit državnog tajnika Mikea Pompea, koji ukazuje na to da Iran stoji iza napada.

 

Oglasila se i Kina te pozvala na suzdržanost prije nego što se utvrdi tko je kriv za napad.

 

Amerika prijeti ratom Iranu, Rusija nije na njihovoj strani, Turčin Erdogan prijeti puštanjem 4 milijuna migranata u Europu, Švedska - zemlja koja 205 godina nije ratovala naoružava se, Trump ne želi susrete s predstavnicima Danske jer želi kupiti Grenland, Kina također želi Grenland, Amerika uvela carine Kini, Kina se buni...  a Kim Jong-un, koji gledajući sve ovo djeluje kao mirotvorac, sve to prati, vjerojatno mu pola toga nije jasno kao ni nama, ali za razliku od nas smrtnika on ima nuklearno oružje.

 

Rat gori nego ikad, možda je pred vratima. Nadamo se da će razum prevladati...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 16.09.2019 20:55 sati
    Nema razuma nitije I bilo. Ako krene rat. I to nuklearni cio svit je najebo.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio