Ljubuški: Žena umrla od trovanja CO2, još dvoje tražilo hitnu pomoć

Datum objave: 25.09.2019   Broj čitanja: 941
Danas je u prijepodnevnim satima u mjestu Gornji Radišići kod Ljubuškog došlo do tragične smrti starije osobe koja se, po neslužbenim informacijama koje doznaje HIP.ba dogodila usred trovanja plinom koji je poznat pod imenom “tihi ubojica”- ugljičnim dioksidom.
Ljubuški: Žena umrla od trovanja CO2, još dvoje tražilo hitnu pomoć

 

Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, nesreća se desila kada je ženska osoba krenula u podrum da bi promješala mošt. Smatra se da su je plinovi omamili te je pala između bačvi. U pomoć su priskočili susjedi, no jedan od njih je također počeo gubiti svijest. Na mjesto nesreće izašli su ljubuški vatrogasci i dvije hitne pomoći. Na žalost, ženi je ustanovljena smrt, a susjed je vozilom hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja Ljubuški te na detaljne pretrage u bolnicu u Mostar. Također, pomoć je morala potražiti i medicinska sestra koja je izašla na teren, piše Hercegovački internet portal – HIP.ba.

 

Naime, alkoholno vrenje je proces u kojem se nizom biokemijskih procesa u metabolizmu kvasca razgrađuje šećer i pretvara u alkohol i CO2 (ugljični dioksid) – plin teži od zraka koji se nakuplja u donjim dijelovima slabije ventiliranih podruma. Ovisno o površini podruma, ugljični dioksid istiskuje zrak u gornje slojeve, tako da dolazi do situacije da kisik prijeko potreban za disanje postaje nedostupan. U slučaju da u podrumu ima mnogo ugljičnog dioksida, zbog pomanjkanja kisika može doći do gubitka svijesti i smrti. Zato, kako bi se izbjegle tragedije, podrume obvezno treba obavezno prozračivati.

 

Hip.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio