Hercegovac dominira! Hrvatsku priznali i Marshallovi Otoci!

Datum objave: 25.09.2019   Broj čitanja: 533
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u New Yorku je sudjelovao na sastanku s rumunjskim, grčkim i bugarskim ministrom na kojem se dala podrška proširenju Europske unije, te je potpisao dokument o uspostavi diplomatskih odnosa s Maršalovim Otocima, priopćeno je u srijedu iz ministarstva.
Hercegovac dominira! Hrvatsku priznali i Marshallovi Otoci!

 

Grlić Radman sudjelovao je na sastanku Kvadritelare, formatu koji se sastoji i od grčkog, rumunjskog i bugarskog ministra.

 

Četvero šefova diplomacije podržalo je proširenje EU-a na hrvatsko susjedstvo, uz ispunjene kriterija, s naglaskom na snažnoj podršci europskom putu Sjeverne Makedonije i Albanije, stoji u priopćenju.

 

Grlić Radman se sastao i s ministrima Kenije i Marshallovih Otoka. S pacifičkom državom koja se sastoji od tridesetak atola i ima oko 70 tisuća stanovnika potpisao je ugovor o uspostavi diplomatskih odnosa.

 

Ministar je razgovarao i s američkim podtajnikom za gospodarski rast, energiju i okoliš Keithom Krachom o unaprjeđenju suradnje na području trgovine i energetike, priopćeno je.

 

Korijeni Grlića Radmana su, naravno, hercegovački, iz Tomislavgrada.

 

Grude.com
Foto:Cropix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio