Austrija na nogama: Inzko i ekipa žele džamiju za Bošnjake u većinski kršćanskom Klagenfurtu

Datum objave: 02.10.2019   Broj čitanja: 475
Izgradnja bošnjačke džamije i islamskog centra u austrijskom gradu Klagenfurtu izazvala je negodovanje austrijske javnosti.
Austrija na nogama: Inzko i ekipa žele džamiju za Bošnjake u većinski kršćanskom Klagenfurtu


Javnost u Austriji je za projekt saznala tek prilikom polaganja kamena-temeljca, pišu austrijski mediji, a prenosi Klix.ba.

 

Kako se navodi na Facebook profilu Islamskog kulturnog centra Klagenfurt, tijekom i uoči polaganja kamena temeljca prikupljeno je oko 65.000 eura donacija, a među donatorima je i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko.

 

Slobodarska partija Austrije (FPO) zatražila je od gradonačelnice Klagenfurta Mari-Luize Matiašic hitno obustavljanje izgradnje džamije.

 

Šef FPO u pokrajini Koruškoj Gernot Darman ukazao je da posebno kod tako škakljivih projekata kao što je izgradnja velike džamije gdje već ima dosta problema, treba prići s posebnom senzibilnošću, transparentnošću i prije svega informirajući građane, prenosi Klix.

 

Kritizirao je što je Matijašic šutila i nije informirala građane o ovom projektu.

 

FPO je, kako je naglasio, protiv izgradnje tako velike džamije, jer ona ne oslikava strukturu stanovništva u Koruškoj, u kojoj je udio muslimana mali.

 

"Zahtjevam od gradonačelnice da taj projekat obustavi", poručio je on, ukazujući da bošnjačka islamska zajednica u Klagenfurtu obuhvaća svega 250 obitelji.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Istina03.10.2019 06:34 sati
    Tko ce drpiti pare, po svakoj dzamiji 2.5 do 5 milliona.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio