Ćorluka: Ako političari ispune obećanja rasti će plaće i standardi

Datum objave: 02.10.2019   Broj čitanja: 1372
Danas je u prostorijama firme „Feal“ iz Širokog Brijega održan sastanak predstavnika Udruge poslodavaca Federacije BiH s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.
Ćorluka: Ako političari ispune obećanja rasti će plaće i standardi

 

Vlasnik grudske „Violete“ Petar Ćorluka novinarima je nakon sastanka rekao da je dobro što su se intenzivirali sastanci gospodarstvenika s predstavnicima vlasti kako bi se rasteretilo gospodarstvo, povećao standard i privukle nove investicije. Kaže d će, ukoliko političari održe obećanje i implementiraju mjere za rasterećenje gospodarstva, plaće u realnom sektoru porasti, javlja reporter Hrvatskog Medisjkog Servisa.

 

„Udruga poslodavaca FBiH u zadnje vrijeme bila je aktivna. Održali smo više sastanaka s predstavnicima vlasti. Mislim da se uspio pronaći neki zajednički interes kako bi se poboljšao ambijent za nove investitore i zapošljavanja te za povećanje plaća u realnom sektoru. Na politici je da to implementira kako bi zaživjelo u praksi. Mislim da će svima biti bolje te da će uslijediti povećanje plaća i životnog standarda i investicija“, rekao je Ćorluka.

 

Upitan koji su najveći problemi gospodarstvenika Ćorluka je istaknuo da su, uspoređujući se sa susjednim državama, u BiH puno veći nameti na gospodarstvo.

 

„Uvijek se volimo uspoređivati s drugima, a Violeta puno izvozi u susjedne zemlje. Sada su nam nova tržišta Poljska, Češka i Slovačka, a vidimo da su u tim zemljama nameti puno manji te da je standard viši nego u BiH“, istaknuo je Ćorluka.

 

Vlasnik grudske kompanije „Violeta“ dodao je se gospodarstvenici trude predstavnicima vlasti objasniti kako će, ako se poveća plaće i standard te rastereti gospodarstvo i država ubirati više doprinosa.

 

On je dodao kako država treba smanjiti postotak odnosno udio svih oblika davanja, kako bi u apsolutnom smislu imala povećane prihode. To se, kako kaže, može ostvariti smanjenjem nameta na gospodarstvo što bi povećalo osobnu potrošnju i životni standard građana.

 

„Kada mi napravimo akciju na nekom proizvodu onda više prodamo i zaradimo u apsolutnom iznosu, a u postotnom manje. Tako i država, ako u postotnom ubire manje, apsolutno će zaraditi više“, rekao je Ćorluka./B. G./HMS/

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Nemore se..06.10.2019 11:26 sati
    Kad i ja nemognem vise ovde a vec se blizi i to da nemogu odo i ja put podnoge torbu na rame izljubin svoje pa sta mi dragi Bog dadne..
  • Istina03.10.2019 06:52 sati
    Od Kupresa Livna Duvna svake kuce na sprat manje vise su prazne. Vlasnici nedolaze svojim kucama po 5 godina. Da to su oni koji su za sve to radili i mucili se po 3 generacije.Raseljavanje Hrvata i nebriga o gospodarstvu ili razvoju se nastavlja.Medijski pravni i politicki rat protiv Katolickih Hrvata se nastavlja.
  • Grude02.10.2019 19:11 sati
    Da se rasterete gospodastvenici ali oni nece taj novac dati radnicima nego ostaviti sebi
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio