'Rat' u hercegbosanskom HDZ-u: Čović se uključio u rješavanje problema

Datum objave: 12.10.2019   Broj čitanja: 478
Kad se lokalni fićfirići počnu ponašat kao da su Bogom dani za neki posao, onda ispašta cijeli jedan narod, a Hrvati u BiH taman, kad su kroz HNS stvorili institucionalni okvir za djelovanje kojeg narod podržava, svjedoci su novih podjela.
'Rat' u hercegbosanskom HDZ-u: Čović se uključio u rješavanje problema

 

Ovog puta u Hercegbosanskoj županiji gdje su "zaratili" livanjski i tomislavgradski HDZ BiH.

Do sukoba ove dvije organizacije došlo je zbog izbora mandatara. Naime, Tomislavgrad traži da mandatar bude njihov predstavnik, Ivan Vukadin, aktualni načelnik Tomislavgrada. Međutim, županijska organizacija kandidirala je na to mjesto Livnjaka Ivana Jozića.

 

S obzirom na igre prijestolja u Hercegbosanskoj županiji koju je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon utakmice s Mađarskom premjestila u Hrvatsku, u priču se morao uključiti i predsjednik bosanskohercegovačkih Hrvata Dragan Čović. "Traži se od Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ-a da odmah ponište sve odluke koje su inicirane i donesene od strane Kluba HDZ-a BiH na izvanrednoj sjednici Skupštine HBŽ-a, kao i da se zaustave sve druge političke aktivnosti koje nisu usuglašene i utvrđene u okviru ŽO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije", navodi se u priopćenju za javnost kojeg potpisuje predsjednik stranke Dragan Čović.

 

U priopćenju se navodi kako svi članovi Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HDZ-a BiH moraju djelovati jedinstveno bez obzira iz koje općinske organizacije dolazili te da se sve odluke koje se tiču uspostave vlasti u toj županiji moraju donijeti u Županijskom odboru stranke i uz suglasnost Predsjedništva HDZ-a BiH.

 

Kako će se "igre prijestolja" Hercegbosanske županije dalje razvijati ostaje za vidjeti, međutim Ivana Vukadina teško je povezati s bilo kojom aferom, dok s Ivanom Jozićem, i kad se u Googleu pretražuje to baš i nije tako teško. Ako je već dogovor da šef HBŽ-a mora biti iz Livna onda je uistinu vrijeme da na tu funkciju dođe netko praktičan jer ako itko daje sposobne ljude, velikane u svjetskim okvirima to je Livno. Ovih koji "tjeraju" u Njemačku i zapošljavaju na sve javne funkciju rodbinu stvarno je dosta.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio