Tko su bolji šefovi? Muškarci ili žene? Evo što kažu istraživanja

Datum objave: 12.10.2019   Broj čitanja: 400
Istraživanje iz 2015. godine kaže kako su žene bolje u motiviranju zaposlenika od svojih muških kolega.
Tko su bolji šefovi? Muškarci ili žene? Evo što kažu istraživanja

 

Istraživanje je trajalo četiri godine, a u obzir se uzelo 27 milijuna zaposlenika i otkrilo se kako ženske šefice bolje potiču zaposlenike na veći angažman u poslu. Upravo je to važno jer se pokazalo kako tvrtke koje imaju vrlo angažirane zaposlenike su bolje od konkurencije.

 

Ženski šefovi više potiču zaposlenike na napredak, piše Independent. Drugo istraživanje je provedela tvrtka za istraživanje tržišta Gallup u Americi na 11 434 odraslih ljudi kojima je postavljeno pitanje bi li radije imali muškog ili ženskog šefa.

 

Njih 33 posto odgovorilo je kako bi radije imali muškog šefa, dok je 20 posto htjelo ženskog, a 46 posto nije imalo posebnih zahtjeva, navodi Business Insider. Forbes je naveo razloge zašto se misli da su muškarci bolji vođe. Kao prvo, kada se nekoga pita za vođu, uvijek se misli na muškarca jer su i u prošlosti muškarci uvijek bili vođe. Drugo navode da je razlog zašto je tome tako taj što se žene uvijek uspoređuju s drugim ženama, a samim time i nedostaje podrška drugih žena kod njihova vođenja.

 

Iako i muškarci imaju svoje kvalitete, žene također imaju važne osobine koje ih čine dobrim vođama, a to su bolja komunikacija, više strpljenja, obavljanje više poslova istovremeno, bolje slijede pravila i bolje slušaju probleme svojih zaposlenika. Muškarci su bolji šefovi jer više pažnje posvećuju poslu, razmišljaju praktično, bez previše emocija, a samim time i bolje prosuđuju i donose odluke i ne sudjeluju u grupnom druženju, što kod žena nije slučaj, piše Career Ride, portal za karijere.

 

Poznata voditeljica, urednica i novinarka Nevena Rendeli Vejzović jučer je na panelu u sklopu projekta Diva godine rekla nešto o ovoj temi: U mom su poslu urednici i šefovi uglavnom bile žene, ali njihovi šefovi bili su muškarci i nekako su u vrhu piramide uvijek muškarci. Međutim, da, moguće je da je žena ženi vuk, ali ne zbog same žene, nego zbog čopora, zbog načina na koji se danas one odgajaju, u natjecateljskom duhu jedna prema drugoj, da bi na kraju tražile potvrdu od muškarca koji je na vrhu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio