Trump potvrdio: Potpisujem završne dokumente! Uništit ću Tursku!

Datum objave: 14.10.2019   Broj čitanja: 522
Američki predsjednik Donald Trump kazao je danas da potpisuje izvršnu odredbu i uvodi sankcije Turskoj koja se povezuje sa "destabilizirajućim aktivnostima na sjeveru Sirije".
Trump potvrdio: Potpisujem završne dokumente! Uništit ću Tursku!

 

 

Kao što je poznato Turska je pokrenula vojnu akciju na sjeveru Sirije prošle srijede, samo nekoliko dana nakon što je Trumpova administracija najavila da će povući svoje trupe iz ovog dijela zemlje.

 

- Vrlo brzo ću povećati tarife na čelik iz Turske za 50 posto. Također, Sjedinjene Države će istog trenutka prekinuti pregovore s Turskom o trgovinskoj razmjeni vrijedne 100 milijardi dolara - kazao je Trump.

 

Naveo je da je akcija Turske na sjeveru Sirije ugrozila civile, sigurnost i stabilnost u okruženju. - Bio sam prilično jasan s predsjednikom Erdoganom da je ova akcija uvod u humanitarnu krizu i da se stvaraju uvjeti za ratne zločine. Turska mora osigurati siguran izlazak civila, uključujući vjerske i etničke manjine - kazao je Trump.

 

Na kraju je još jednom zaprijetio ekonomskim sankcijama Ankari.

- Sjedinjene Države će agresivno koristiti ekonomske sankcije kako bi se otežale ove vojne akcije u Siriji. Potpuno sam spreman da u rekordnom vremenu uništim ekonomiju Turske ako lideri te zemlje nastave s ovim opasnim i destruktivnim putem - naveo je Trump.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio