Čović čestitao legalnom i legitimnom Reisu na reizboru

Datum objave: 15.10.2019   Broj čitanja: 284
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću na ponovnom izboru za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Čović čestitao legalnom i legitimnom Reisu na reizboru


"Poštovani, iskreno Vam čestitam na ponovnom izboru na odgovornu dužnost vjerskog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Čvrsto vjerujem da ćemo, uvažavajući potrebu jačanja stalne suradnje među narodima i religijama Bosne i Hercegovine, zajedno graditi nove mostove razumijevanja u našoj domovini", naglasio je Čović.

 

Kavazovića je inače u subotu Sabor IZ-a izabrao na novi sedmogodišnji mandat vrhovnog vjerskog poglavara muslimana u BiH i dijaspori. Protukandidat mu je bio Muamer Zukorlić.

 

"Uvjeren sam da ćemo na temelju tih zajedničkih vrijednosti jačati povjerenje i graditi suživot, zagovarati dijalog i mir u ukupnim odnosima u BiH na dobrobit svih žitelja. U daljnjem vam radu i osobnom životu želim uspjeh i svako dobro", zaključio je Čović u čestitci.

 

Hrvatski predstavnik još se jednom pokazao kao graditelj mira i dijaloga koja svim legitimno izabranim Bošnjacima čestita na uspjehu, osim Željku Komšiću.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio