FOTO: 16. 10. za Grude i Vukovar uvod u jedan od najvećih datuma 18. 11.

Datum objave: 20.10.2019   Broj čitanja: 1298
Obljetnica smrti Heroja s Trpinjske ceste generala Blage Zadre ujedinila je i sjever i jug, i istok i zapad, cijelu Hrvatsku i Herceg Bosnu koja je ugrađena u temelje Federacije BiH i u samu državu BiH.
FOTO: 16. 10. za Grude i Vukovar uvod u jedan od najvećih datuma 18. 11.

 

Grudsko izaslanstvo u Vukovaru, povodom obljetnice pogibije čovjeka kojim se Grude ponose, a koji je rođen na Ledincu 1944. godine, predvodili su grudski načelnik Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a Ružica Mikulić, ravnatelj Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama Mladen Leko, ravnateljica Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama Lucija Mikulić, branitelji s područja općine Grude i brojni drugi.

 

Gruđani su bili i sa svojim Zadrama, Zadrinom suprugom, sinovima, unučadi... također, imali su priliku pozdraviti se i prozboriti koju riječ i s predsjednicom svih Hrvata Kolindom Grabar Kitarović. U međuvremenu, u Vukovar su stigli i sudionici biciklističkog ultramaratona Grude - Vukovar, u čast generalu Zadri, među kojima vrijedi istaknuti Stipu Leku Ćipu koji je apsolutno pobijedio godine i pomaknuo granice nemogućeg, a i ovaj ultramaraton odradio je za pet.

 

Sve je ovo jedan divan uvod u mjesec koji nam predstoji jer će se 18. studenog diljem Gruda i područja koje je obuhvaćala Hrvatska zajednica Herceg Bosna paliti svijeće za Vukovar i održavati prigodan program povodom 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

 

Fotografije koje predstoje napravio je nekdašnji vukovarski branitelj, danas umirovljeni policajac koji uživa u fotografiji Stjepan Zec.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Lik22.10.2019 00:13 sati
    Svaka čast izaslanstvu Blagi pokoj vjecni
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio