FOTO HLU-a Malič: Jubilej lovaca za pamćenje! Emil Jurčić otišao u mirovinu

Datum objave: 26.10.2019   Broj čitanja: 1896
Lovačka večer, 20. jubilarni i tradicionalni put, održana je u Grudama, u restoranu Otok.
FOTO HLU-a Malič: Jubilej lovaca za pamćenje! Emil Jurčić otišao u mirovinu

 

Oko 400 lovaca iz Hrvatskog lovačkog društva Malič i prijatelja iz drugih općina i županija okupili su se na početku još jedne lovne sezone gdje su potvrdili svoju privrženost lovu, ali i hrvatskom zajedništvu koje se i na ovaj način njeguje.

 

Prvi je riječ imao predsjednik HLU-a Malič Ivan Ančić koji je pozdravio lovce, župnika fra Stanka Pavlovića, Općinsko rukovodstvo na čelu s Ljubom Grizeljom i prijatelje iz drugih općina i županija koji su došli podržati rad HLU-a Malič.

 

Grudski načelnik Ljubo Grizelj posebno je pozdravio zajedništvo lovaca i način na koji se to zajedništvo čuva. Društvo je označio kao jedinstveno za našu općinu s obzirom na svoje aktivnosti.

 

Nakon njega riječ je dobio Ilija Vrljić, predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Herceg Bosne. - Pozdrav i bivšim i aktualnim predsjednicima društva. Ova večera pokazuje kakvi smo mi lovci ljudi, ljudi koji volimo prirodu, druženje. Vi ste društvo za primjer. U Grudama nije bilo trzavica i to je ono za pohvalo, a Lovački savez Herceg Bosne biti će vam podrška - kazao je Vrljić.

 

Nakon Vrljića, biranim riječima o udruzi govorio je tajnik Kinološkog saveza Herceg Bosne Mirko Čolak. - Iz grudskog društva već po drugi put imamo prvaka Europe, i ove godine za one koji ne znaju imali smo to 18. i 19. siječnja u Francuskoj. Ljubav, inat i Božije davanje su tri stvari zbog kojih smo tako uspješni i to sam rekao novinarima u Francuskoj, gdje smo među 22. države Bosnu i Hercegovinu doveli na vrh. Iako ne volim govoriti o politici, vi u Grudama imate vodstvo koje brine i o lovstvu i o kinologiji i zato čestitam na tome - kazao je Čolak.

 

Zatim su uručena priznanja zaslužnim lovcima s položenim ispitom, lovačka odličja II reda kao i posthumna odličja, te odličja počasnim članovima.

 

Večer je blagoslovio grudski župnik fra Stanko Pavlović koji je zaželio sreću lovcima u novoj lovnoj sezoni. Odana je i minuta šutnje svim lovcima koji više nisu sa nama, a odsvirana je i himna Lijepa naša.

 

I onda je nakon večer uslijedio najemotivniji i najsvečaniji dio, a to je ispraćaj Emila Jurčića u mirovinu. Legendarni tajnik bio je osnivač HLU-a Malič 1996. godine, zatim tajnik, a umiroviti se odlučio u 80. godini, te ga je naslijedio Marko Čuljak. U svom govoru, Emil je svojim prijateljima lovcima zaželio dobru kob, ali i poručio da ova njegova mirovina od funkcije ne znači da više neće biti uz lovce. Naprotiv svojim iskustvom i znanje i dalje će pomagati HLU Malič.

 

Njemu su prigodne darove uručili predsjednik HLU-a Malič Ivan Ančić, potpredsjednik HLU-a Malič Ante Paradžik Toni i predsjednik Skupštine HLU-a Malič Jerko Boban. Paradžik je održao i prigodan govor povodom odlaska u mirovinu najpoznatijeg tajnika općine Grude, ali i puno šire.

 

Uslijedila je tombola i pjesma do ranih jutarnji sati, a Drago i Dejo napravili su vrhunsku atmosferu. Pjevali su se stari, ali i novi hitovi.

 

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 28.10.2019 09:44 sati
    pozdrav ekipi a Emilu puno zdravlja u zasluženoj mirovini
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio