Elon Musk donirao milijun dolara youtuberu za sadnju drveća širom svijeta

Datum objave: 30.10.2019   Broj čitanja: 118
Jednom prilikom youtuber je rekao da će kupiti Teslin automobil ako Musk bude gost epizode “Meme Review” na YouTube kanalu.
Elon Musk donirao milijun dolara youtuberu za sadnju drveća širom svijeta

 

Elon Musk donirao je milijun dolara youtuberu Jimmyju Donaldsonu, poznatijem kao MrBeast, koji je pokrenuo kampanju prikupljanja 20 milijuna dolara za borbu s klimatskim promjenama, odnosno za sadnju drveća.

 

Ovaj Muskov humani čin zaintrigirao je američku javnost s obzirom na to da je direktor kompanija Tesla i SpaceX nedavno izjavio da je u financijskom škripcu.

 

Musk je odmah po objavi Donaldsonove kampanje pokazao interes za donaciju raspitujući se putem Twittera o vrsti drveća te lokacijama na kojima će se saditi. MrBeast odgovorio je da se drveće sadi na svim kontinentima, osim Antarktika, te da vrsta drveća zavisi od prirodnih faktora na mjestima gdje će se saditi.

 

Prikupljanja sredstava u ove svrhe pokazalo se uspješnim čak i bez donacije Elona Muska. MrBeast prikupio je do sada više od šest milijuna dolara, a projekt provodi u suradnji s Fondacijom Arbor Day.

 

Inače Musk i MrBeast imaju zajedničku historiju. Jednom prilikom jutjuber je rekao da će kupiti Teslin automobil ako Musk bude gost epizode “Meme Review” na YouTube kanalu PewDiePie. Nakon što je to Musk zaista uradio, YouTuber je ispunio svoje obećanje..

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio