Grude: Raštikijada oduševila tisuće posjetitelja

Datum objave: 01.11.2019   Broj čitanja: 1023
Puna usta posla, imala su dva tročlana žirija koja su ocjenjivala svako jelo posebno..
Grude: Raštikijada oduševila tisuće posjetitelja


Kulinarska ekipa hotela "Brotnjo" odnijela je pobjedu u spravljanju raštike na već tradicionalnoj manifestaciji "Raštikijadi", koja je održana u kompleksu Agroturizam "Marića gaj" kod Gruda.

 

Tridesetak natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Japana okupilo se danas na ovom natjecanju pripremanja tradicionalnih jela od raštike, a posebno iznenađenje bila je ekipa iz Japana koja je pokušala dokazati da Japanci mogu pripremiti bolju raštiku od Hercegovaca.

 

Na raštiki su se othranile mnoge generacije. FOTO: Stanislava BorovacKuhari su se natjecali u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuhala s mesom, svježim ili suhim, a druga kategorija bila su inovativna jela.

 

Pune ruke, ili puna usta posla, imala su dva tročlana žirija koja su ocjenjivala svako jelo posebno, po unaprijed određenim kriterijima, ocjenama od pet do deset, a pobjedničkim jelom proglašeno je ono koje je imalo najveći zbroj bodova.


 

Ove godine ta laskava titula pripala je hotelu "Brotnjo" u kategoriji tradicionalna jela, dok je ekipa "Surutka" iz Širokog Brijega pobijedila u kategoriji inovativnih jela, pripremivši sushi od raštike.

 

Program "Raštikijade" počeo je u podne, s kuhanjem se krenulo u 15 sati, a na kraju večeri proglašeni su pobjednici i održana je glazbeno-zabavna večer uz kulturno-umjetnička društva i tamburaše. 

FOTO: Grude.com i Stanislava Borovac

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • MMM02.11.2019 09:50 sati
    Marko Marić Majstore! Bravo za raštikijadu
  • eifel02.11.2019 09:49 sati
    Sve je bilo na vrlo visokom nivou. Organizator, natjecatelji, gosti, voditelj, ekipa iz Japana, a posebno Baranjci. Kapa do poda. Bravo!
  • eros 01.11.2019 23:51 sati
    lipa zabava
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio