Plenković i Milanović: Ovo je najjači potres u 140 godina, budite izvan zgrada

Datum objave: 22.03.2020   Broj čitanja: 233
Potres je bio jačine 5,5 po Rcihteru, najjači je u zadnjih 140 godina”, rekao je premijer Plenković upravo.
Plenković i Milanović: Ovo je najjači potres u 140 godina, budite izvan zgrada

 

"Pozivamo sve građane na oprez.. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada”, dodao je.

 

"Nema potrebe za velikim odlascima na benzinske crpke. Imali smo dvije kontradiktorne poruke, prvo ostanite doma, a onda je bio potres. Seizmolozi će vam reći što struka ima reći o potresima i dodatnim podrhtavanjima. Intenzivirat ćemo sve aktivnosti i upravljat ćemo ovom krizom, kao i krizom oko virusa. Molimo sve građane da slušaju isključivo Stožer”, dodao je.

 

"Angažirali smo vojsku i sve službe Grada Zagreba da krenu u raščišćavanje šteta po Zagrebu i nastojat ćemo da se što prije osposobe prometnice.

 

Angažirat ćemo statičare da sukladno informacijama pregledaju zgrade. Nitko sada ne može znati koliko su oštećene zgrade, posebno starije", rekao je Plenković i dodao kako će poseban fokus biti na bolnice.

 

"Potres je bio 5.5 prvi, e s epicentrom kod Markuševca. zatim su bila jos dvaod 5 te 3,7 po Richteru. Strah je prisutan u svima nama, ali potresi se ne mogu predvidjeti. Sljedeći jači može se dogoditi brzo, može za 20 dana, može bilo kad. Struka to ne može predvidjeti. Uobičajeni su naknadni potresi. Mi smatramo da je dobro puno malih potresa koji se sad događaju jer se raspodjeljuje energija", rekla je hrvatska seizmologinja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio