IZ GRUDA I DANAS DEPORTIRANI MIGRANTI! Stanovnici, budite oprezni

Datum objave: 11.10.2020   Broj čitanja: 2883
Nakon što ih se prošlog tjedna 60-ak razbježalo na Blidinju, ovih dana su se ilegalni migranti preselili na teritorij općine Grude.
IZ GRUDA I DANAS DEPORTIRANI MIGRANTI! Stanovnici, budite oprezni

 

Kako portal Grude.com saznaje od čitatelja koji je, između ostalih, kontaktirao MUP, grudska policija danas je imala pune ruke posla s vraćanjem ilegalnih migranata sa svog područja. U jednoj turi vraćeno ih je više od deset, a policija je opet morala reagirati jer su stigli novi.

S obzirom da migrantska kriza u BiH ne jenjava, naprotiv dodatno je eskalirala nakon što je osumničenik za ratne zločine Selmo Cikotić, ministar sigurnosti, migrante usporedio s turistima, stanovništvo se poziva na oprez.

Nedavno je Tomislav Zelenika, stalni stanovnik Blidinja i aktivist komentirao situaciju s migrantima za Večernji list, a nakon što je šest njih uhićeno na području Parka prirode Blidinje. - Svjedočili smo gotovo pa filmskim scenama hvatanja migranata na prostoru Parka prirode Blidinje. No, ovo nije prvi put da se migranti pojavljuju na Blidinju. Još od 2016. tu i tamo ih se moglo sresti kako prolaze ovim krajevima. Do sada se uglavnom radilo o neorganiziranim pojedincima ili eventualno o 2-3 njih koji bi pješice prošli ovuda. Prema pričama, cesta između Jablanice i Posušja jako je frekventna ruta za “švercanje” migranata. Lokalno stanovništvo, vlasnici vikendica ni turisti do sada nisu imali bliskih susreta s njima niti su ometali ili ugrožavali posjede. No, ovo je prvi put da se ovako velika skupina kreće ovim smjerom, što može upućivati na to da se isti pretvara u novi migrantski koridor - istaknuo je Zelenika.

Pozdravio je akciju policiju i pozvao vlasnike vikendica na oprez. - Ako se u migrantskim krugovima proširi vijest o 60-kilometarskom koridoru bez nadzora policije, s jako malo lokalnog stanovništva i velikim brojem uglavnom praznih vikendica, Blidinje bi se moglo naći u problemu, a skupa s njim i ostatak Hercegovine. Slijedom toga, pozdravljam ovu akciju policije i hvatanje spomenute skupine migranata. Kao jedan od “lokalaca” ovim putem apeliram na vlasnike vikendica na prostoru Parka da iste osiguraju, češće ih posjećuju i povećaju razinu zaštite svojih posjeda - zaključuje Zelenika koji ostaje čuvati ovaj hercegovački biser.


Kako stvari stoje, zahvaljujući krijumčarima koji im daju smjernice, migranti se sve više upoznaju s ovim teritorijem.

 

Grude.com
Arhivska fotografija

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ko13.10.2020 20:07 sati
    Tako je
  • Natraj12.10.2020 09:26 sati
    Skoro svaka kuća ima lovca pa i lovačku pušku pa kad ih se vidi pucaj brate, ne u njih već u zrak, a sve s ciljem sa jedni drugima jave da je kroz Grude ili Hercegovinu opasno, da pucaju, pa da ne idu tuda..
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio