Danas se pale svijeće zbog smrti demokracije

Datum objave: 06.12.2020   Broj čitanja: 328
Ove nedjelje na Lebinom trgu u općini Gornji Vakuf - Uskoplje točno u podne održat će se mirni prosvjed zbog, kako su naveli organizatori, smrti demokracije!
Danas se pale svijeće zbog smrti demokracije

 

Također, svi koji žele doći pozvani su ponijeti svijeće kako bi se ukazalo na netrasparentan proces prebrojavanja glasova u ovoj srednjobosanskoj općini gdje je Sead Čaušević, kandidat za načelnika iz redova SDA, u krajnje sumnjivim izbornim okolnostima u 135 glasova razlike pobijedio kandidata HDZ-a BiH Gorana Matišića.

Ističe se da je Središnje izborno povjerenstvo prestalo brojati glasove pristigle poštom kada je Matišić smanjio Čauševićevu prednost i došao na prag pobjede.

“Itekako osnovano smo očekivali pobjedu i u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Jako smo razočarani procesom koji se vodio oko dopisnog glasovanja. Javno je bio dostupan broj odobrenih registriranih birača putem pošte (oko 1600 za ovu općinu). U trenutku brojanja, kada je naš kandidat Dražen Matišić smanjio razliku na svega 130 glasova, prestalo je brojanje ostale pošte i imamo opravdane sumnje da je izvršena izborna krađa”, kazao je Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio