Predsjednik Saveza GSS-a u BiH Zdenko Marić: Osnivanje podružnice u Grudama je odlična stvar
Datum objave: 16.03.2017   Broj čitanja: 1725
Nakon što je portal Grude.com donio ekskluzivnu informaciju da se u Grudama osniva Gorska služba spašavanja Grude, podružnica jedne od najpopularnijih udruga u BiH i Hrvatskoj koja je specijalizirana za spašavanje s nepristupačnih terena i u teškim prilikama, ali i svim drugim situacijama kad se procijeni da je pomoć spasioca neophodna, kontaktirali smo i predsjednika Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenka Marića.
Predsjednik Saveza GSS-a u BiH Zdenko Marić: Osnivanje podružnice u Grudama je odlična stvar

 

Marić je za Grude.com, o osnivanju službe u Grudama, koju formiraju dugogodišnji spašavatelji Miro Bilić, Ivan Palac i Ivan Rezo kazao da je to jedna odlična stvar.

 

- To je i jedan logičan slijed napredovanja i razvoja naših spasilačkih službi ovdje na području Hercegovine. Osnivanje Gorske službe spašavanje u Grudama je jedna odlična stvar. Mladi momci koji su bili pri GSS-u Široki Brijeg su za formiranje stanice u Grudama pripremljeni kroz obuke koje organizira GSSuBiH. Sad su stasali u kvalitetne i profesionalne ljude koji formiraju spasilačku službu u svom gradu u Grudama, i, naglašavam, to je odlična stvar. Najbolje i najbrže može pomoći onom u nevolji onaj tko je blizu njega, i naravno, tko je obučen za to. Spašavatelj treba biti obučen jer pravu pomoć mogu samo pružiti školovani i obrazovani spašavatelji.

 

Podsjetimo, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić odradio je brojne akcije spašavanja, obuke, terenske i stručne vježbe sa spašavateljima i u okruženju je njegov tim prepoznat kao uspješan. Kad se dogodi neki nestanak, većini je uz policiju prva adresa upravo GSS.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio