Jajce: Hrvatski vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv načelnika Hozana
Datum objave: 19.03.2017   Broj čitanja: 417
Zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.
Jajce: Hrvatski vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv načelnika Hozana

Jedanaest hrvatskih vijećnika iz Općinskog vijeća Jajce podnijelo je nadležnom Tužiteljstvu prijavu protiv općinskog načelnika Edina Hozana zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

 

''Edin Hozan u tekućoj godini neovlašteno troši javni novac tako što plaća određene tekuće obveze Općine, podmiruje račune koje on smatra da treba podmiriti, a nema pravo trošenja javnog novca bez usvojenoga općinskoga proračuna za 2017. ili bez odluke o privremenom financiranju, čime je oštetio Općinu Jajce, navodi se u prijavi hrvatskih vijećnika.

 

Uz prijavu su priloženi i dokazi o nelegalnim postupcima načelnika Hozana, a navodi se kako je on donio i odluku o isplati plaća općinskoj administraciji za siječanj iako proračun za ovu godinu nije usvojen niti je donesena odluka o privremenom financiranju.

 

''Načelnik Hozan upravlja javnim sredstvima potpuno nezakonito i samovoljno, pri tome kršeći sve propise i načela koji uređuju upravljanje javnim sredstvima i ispunjavajući sve bitne elemente kaznenog djela. Temeljem svega navedenoga, smatramo kako postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Edina Hozana ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti iz članka 383. Kaznenog zakona FBiH, tako što je Edin Hozan, prekoračivši granice svoje službene ovlasti, nanio težu štetu Općini Jajce i ugrozio pravo na zakonito financijsko poslovanje općine'', istaknuto je u prijavi, prenosi Večernji list.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio