Brotis darovao Dompesu keramiku vrijednu 150 tisuća KM
Datum objave: 20.03.2017   Broj čitanja: 1172
Studentski dom "Dompes" (Domus panis et spiruts, Kuća kruha i duha) u Mostaru, u čijem će sastavu biti i pučka kuhinja i centar za dijalog, gradi se isključivo dobrotvornim prilozima.
Brotis darovao Dompesu keramiku vrijednu 150 tisuća KM

Akciju je pokrenuo sveučilišni profesor fra Iko Skoko s mostarskim franjevcima. Više od tri tisuće dobrotvora pomoglo je svojim prilozima, a među najvećim donatorima je tvrtka Brotis iz Čitluka, koja je donirala keramiku u vrijednosti od 150 tisuća KM.

 

Direktor tvrtke Brotis Dario Ostojić istaknuo je kako je Brotis socijalno odgovorna tvrtka koja vodi računa o svojoj okolini i potrebitima. Ovo veliko djelo koje je pokrenuo fra Iko omogućit će mladima školovanje, usavršavanje i ostvarivanje svojih snova te se nadam da će upravo oni biti ti koji će mijenjati naše društvo nabolje i nastaviti ono što je fra Iko počeo, kazao je Ostojić za treci.ba.

 

Otvaranje objekta "Dompes" planirano je za blagdan sv. Terezije, 5. rujna 2017. godine. Visoko obrazovanje u Mostaru postat će dostupno i mladim ljudima koji dolaze iz drugih mjesta, a nisu u mogućnosti plaćati smještaj. Tko zna koliki je broj potencijalnih znanstvenika ili stručnjaka propao jer nisu bili u mogućnosti financirati studiranje, studentski život i smještaj, izjavio je Ostojić. Također je naglasio kako ovo nije donacija samo Mostaru nego svim mladima iz drugih mjesta pa tako i mladima iz čitlučke općine.

 

Osim pomoći Dompesu, tvrtka je uključena u dobrotvornu organizaciju Mary's Meals koja hrani svaki dan više od milijun gladne djece širom svijeta i svjesni su važnosti jednoga obroka i pučke kuhinje za beskućnike koja će biti u sklopu Dompesa.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio