HBŽ se odlučila žešće boriti protiv korupcije, hoće li istim putem i ostale županije?
Datum objave: 19.04.2017   Broj čitanja: 350
''Korupcija je postala način življenja u BiH, ona je zlo koje dodiruje sve nas i moramo se sustavno boriti protiv te počasti, a samo se zajednički možemo boriti''
HBŽ se odlučila žešće boriti protiv korupcije, hoće li istim putem i ostale županije?

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u utorak je upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji Vlade Hercegbosanske županije, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

 

Memorandum su potpisali predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Dragan Slipac i direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić.

 

Predsjednik Vlade HBŽ-a Draško Dalić kazao je tom prigodom kako je Vlada HBŽ-a dala sebi zadaću da će u sljedećem razdoblju na prostoru te županije biti nulti stupanj tolerancije prema kriminalu i korupciji.

 

''Današnjim potpisanim sporazumom dali smo sebi obvezu, kao i svim ljudima koji žive na ovom prostoru, da ćemo se pokušati međusobno ujediniti protiv zla koje je prisutno u BiH i Hercegbosanskoj županiji, a to je kriminal i korupcija, kako bismo bili što uspješniji, iako znam da nismo u mogućnosti u potpunosti iskorijeniti korupciju i kriminal koji su sastavni dio svake zajednice i života. Nadam se da će nam sporazum biti dodatna snaga i pravac za buduće djelovanje'', rekao je predsjednik Vlade HBŽ-a.

 

Hercegbosanska županija ovim je ispunila svoje strateške pa i zakonske obveze u smislu izrade Strategije formiranja tijela, a na koncu i potpisivanjem ovog memoranduma kojim su definirane razmjene podataka provedbe Strategije, rekao je zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Dragan Slipac.

 

''Korupcija je postala način življenja u BiH, ona je zlo koje dodiruje sve nas i moramo se sustavno boriti protiv te počasti, a samo se zajednički možemo boriti'', dodao je.

 

Direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić zahvalio je predsjedniku Vade Drašku Daliću što je omogućio da se zajedno s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije krene u pripremu strateških dokumenata vezanih za borbu protiv korupcije na području Hercegbosanske županije.

 

Naglasio je kako je ovo veliki pomak za HBŽ, koja je zajedno s još dvije županije potpisala memorandum, što je ujedno pokazatelj da je zaista spremana ući u borbu protiv korupcije i da pokušava srediti stanje u toj oblasti na svom području.

 

Potpisivanju Memoranduma kojim se formalizira suradnja između potpisnica iz Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015.-2019.) nazočili su ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević i predstavnici ministarstva pravosuđa i pravde, navodi se u priopćenju.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio