Od 1. srpnja niže cijene roaminga u zemljama regije
Datum objave: 17.05.2017   Broj čitanja: 403
Od 1. srpnja ove godine doći će do smanjena cijena telefonskih poziva u roamingu, te će cijene odlaznih poziva biti 0,19 eura, a dolaznih 0,05 eura.
Od 1. srpnja niže cijene roaminga u zemljama regije

Na sastanku regulatornih tijela iz Srbije, Makedonije i Crne Gore, kojem je domaćin bila Regulatorna agencija za komunikacije BiH, usuglašene su mjere koje treba poduzeti u narednom razdoblju kako bi se proveo Sporazum o sniženju cijena roaminga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama.

 

Od 1. srpnja ove godine doći će do smanjena cijena telefonskih poziva u roamingu, te će cijene odlaznih poziva biti 0,19 eura, a dolaznih 0,05 eura. To će se pozitivno odraziti na telefonske račune korisnika koji putuju i borave u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, odnosno zemljama potpisnicama Sporazuma o sniženju cijena roaminga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama.

 

"Ovaj sporazum je potpisan 29.9.2014. godine. Nakon toga naše vijeće je donijelo odluku kojom su definisane maksimalne prosječne veleprodajne i maloprodajne cijene poziva", izjavila je Amela Odobašić, glasnogovornica RAK –a BiH, izvještava RTV Slon.

 

Ovim sporazumom ujedno su ispunjeni i zahtjevi brojnih korisnika, kako u našoj zemlji tako i onih iz zemalja okruženja s obzirom na aktuelna sniženja u zemljama članicama Europske unije.

 

"S obzirom da nismo članica Europske unije našli smo se u diskriminatorskom položaju, tako da je zaista pohvalno da su se ministarstva iz ovih zemalja usuglasila da treba da se sklopi jedan ovakav sporazum koji će upravo imati za cilj da građanima ovih zemalja omogući da obavljaju ove međunarodne razgovore u roamingu po vijenama koje su znatno niže“, kazala je Odobašić.

 

Sporazum je stupio na snagu u lipnju 2015. godine, kada su cijene odlaznih i dolaznih poziva u roamingu doživjele i prvi pad te su se kretale u rasponu od 0,29 eura za odlazne pozive do 0,015 za dolazne pozive.

 

Iz RAK–a BiH napominju da će korisnici operatera mobilne telefonije u regiji i dalje plaćati značajne troškove roaminga prilikom putovanja u Europsku uniju, jer se najavljeno ukidanje roaminga od 15. lipnja odnosi isključivo na državljane zemalja EU.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio