Grude: Održan sastanak ravnatelja Uprave s gradskim/općinskim predstavnicima civilne zaštite
Datum objave: 17.05.2017   Broj čitanja: 717
U Općinskoj vijećnici u Grudama 16. svibnja 2017. godine održan je 5. sastanak ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drage Martinovića s gradskim/općinskim predstavnicima civilne zaštite.
Grude: Održan sastanak ravnatelja Uprave s gradskim/općinskim predstavnicima civilne zaštite

 Usvojen je sljedeći dnevni red:

 

1. Usvajanje zapisnika s 4. sastanka ravnatelja Uprave civilne zaštite s predstavnicima gradske i općinskih službi civilne zaštite

 

2. Informacija o uspješno provedenoj edukaciji učenika srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj

 

3. Analiza situacije i problematika u vezi proglašenja stanja prirodne nesreće u gradu/općinama i Županiji Zapadnohercegovačkoj i procjene nastalih šteta

 

4. Razno

 

Sastanku su nazočili: ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Zoran Polunić, Željko Vukoja pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu, Ljubo Bradarić šef Odsjeka civilne zaštite Općine Posušje, Mario Bajto šef Odjela za strateško planiranje i lokalni razvoj Općine Ljubuški, Josip Tomić savjetnik načelnika Općine Grude, Mile Ivanković inspektor za civilnu zaštitu i Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja u Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

 

Nakon usvajanja zapisnika s 4. sastanka ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s predstavnicima gradske i općinskih službi civilne zaštite, ravnatelj Uprave dr. sc. Drago Martinović upoznao je nazočne s uspješno provedenom edukacijom učenika svih srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

 

U 3. točki dnevnog reda sudionici sastanka su izložili problematiku u vezi proglašenja stanja prirodne nesreće u gradu/općinama i Županiji Zapadnohercegovačkoj i procjenoi nastalih šteta. Istaknut je stav o jedinstvenom kriteriju raspodjele sredstava, koliko to bude moguće s obzirom na različitost poljoprivrednih kultura koje su stradale u pojedinim općinama i gradu.

 

U točki razno Željko Vukoja pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu predložio je da Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke organizira vježbu korištenja hidrauličnih kliješta u slučaju prometne nezgode i pružanje prve pomoći za pripadnike struktura civilne zaštite u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Sudionici sastanka su prihvatili navedeni prijedlog, a ravnatelj Martinović je rekao da bi vježba svakako bila korisna, te da će ispred Uprave učiniti sve što je potrebno da se organizira ova vježba.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio