Krišto protiv Krište: Optuženi za kamenovanje se izjasnio da nije kriv
Datum objave: 18.05.2017   Broj čitanja: 763
Na Sudu u Livnu pred sutkinjom Karmelom Lemo, danas se Frano Krišto (26) izjasnio da nije kriv po tužbi Borjane Krišto.
Krišto protiv Krište: Optuženi za kamenovanje se izjasnio da nije kriv

Optuženi je na Sud došao bez odvjetnika i u pratnji sestre, kojoj, kao ni novinarima, nije bio dozvoljen ulazak u sudnicu. Nakon saslušanja, za "Avaz" je potvrdio da je izjavio da nije kriv.

 

Podsjećamo, Frani Krišti se na teret stavlja da je 27. ožujka 2017. godine u popodnevnim satima kamenjem gađao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i visoku funkcionerku HDZBiH iz Livna Borjanu Krišto, koja se nalazila u bašti, piše Avaz.

 

Optuženi, koji je po zanimanju novinar, ali bez posla, ne negira da je bacio dva manja kamena, no tvrdi da je jedan pao ispred kapije, a drugi nije ni do kapije.

 

On kaže da je to uradio iz revolta zbog nepravde, političke diskriminacije i diskriminacije u zapošljavanju prema njegovim roditeljima, njemu samom i sličnima, te zbog saznanja o dodjeli 100.000 KM livanjskom UG „Hrvatska žena“ na čijem je čelu bila nevjesta Borjane Krišto, Tihana Krželj.

 

On se javno ispričao, tvrdeći da je u revoltu pogriješio.

 

- Nama mladima iz svih nacija da daju da se dogovorimo i odlučujemo o sudbini ove države, veoma brzo bismo se dogovorili i mnoge stvari riješili na dobrobit svih. Ali, izgleda da mladima, sposobnima i nekorumpiranima nema mjesta i da smetaju. No, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati i dokle će građani trpjeti - kazao je Frano nakon saslušanja u sudu.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio