Organizacijom okruglog stola 'Pravosuđe i mediji' uspostavljenja tješnja suradnja VSTV-a i medija
Datum objave: 19.05.2017   Broj čitanja: 363
"Pravosuđe i mediji" naziv je okruglog stola koji se danas održao u Mostaru u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine.
Organizacijom okruglog stola 'Pravosuđe i mediji' uspostavljenja tješnja suradnja VSTV-a i medija

 

Uz nazočnost velikog broja medija, predstavnika pravosudnih institucija u BiH, te akademske zajednice razgovaralo se o unaprjeđenju suradnje medija i pravosuđa, kao i o većoj izgradnji povjerenja građana u pravosudni sustav, gdje mediji kao posrednici informacija igraju veliku ulogu - čulo se uz ostalo na Okruglom stolu.

 

U VSTV-u kažu kako su primjetili da pozitivni rezultati rada sudova slabo dolaze do građana. "Građani nisu informirani o radu suda i zapravo svoje mišljenje o sudu, svoju viziju suda stiču preko medija, koji nažalost u većini slučajeva imaju negativan trend izvješća o pravosuđu", - izjavila je Ana Bilić Andijanić iz VSTV-a, govoreći o tome kako se organizacijom ovog događaja željelo okupiti predstavnike pravosuđa i medija, kako bi razmijenili iskustva i uspostavili tješnju suradnju.

 

Iz VSTV-a su najavili da će u okviru IPA 2013 projekta koji financira Europska unija, do polovine lipnja ove godine, organizirati četiri okrugla stola u Sarajevu, Tesliću, Mostaru i Banjoj Luci, o temi vezanoj za projektnu aktivnost pod nazivom "Osigurati bolje razumijevanje javnosti u radu pravosudnih institucija i problemima s kojima se suočavaju", naveli su iz VSTV-a.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio