Biskup Komarica: Hrvatske predstavnike ćemo pamtiti po nečinjenju, doveli su narod pred nestanak
Datum objave: 14.07.2017   Broj čitanja: 2203
Biskup banjalučki Franjo Komarica u razgovoru za N1 kazao je da se stidi pojedinih političara u Bosni i Hercegovini i postavio im pitanje šta su učinili za narode u našoj zemlji.
Biskup Komarica: Hrvatske predstavnike ćemo pamtiti po nečinjenju, doveli su narod pred nestanak

 

"Svatko može vidjeti istinu. Svjesni smo progona katolika u ovom kraju. Od svih donacija za povratnike katolici jedva da su dobili tri posto, a još manje u ovom kraju. Imamo dvostruko manje katolika nego što ih je bilo tijekom rata. Molio sam entitetske vođe da naprave put, uvedu struju, omoguće opstanak katolicima i to znaju svi 'dodici'. Istina smeta onoga koji ne želi istinu. Mi smo i njemu (Dodiku) i vladama u Sarajevu i Hrvatskoj upućivali apele sa 20 točaka, ali nema nikakvog odgovora. Zašto domaći, entitetski i državni ministri ne prime građane, zašto ih omalovažavaju. Ja kao biskup ne smijem šutjeti, to mi je dužnost. Ovdje se cementira zločin i kažnjavaju žrtve", poručio je Komarica.

 

Dodao je kako je išao po svijetu, pitao u Briselu, Washingtonu i Berlinu zašto su dopustili da bude ovakva situacija u BiH. Na pitanje voditelja Novog dana šta su mu odgovorili strani političari, Komarica je kazao kako "oni ne žele kontroliranu državu nego pravni kaos".

 

Dodikove teške optužbe na račun Komarice nisu polučile reakcije vodećih hrvatskih političara u BiH. Ovakav razvoj situacije nije posebno iznenadio biskupa.

 

"Ne bi situacija bila ovakva da su se oni angažirali kako su se trebali angažirati. Tužno je da Banja Luka, koja je bila poznata po tisućama velikih Hrvata, da nema niti jednu hrvatsku instituciju. Gdje su moji predstavnici Hrvata, što su uradili? Uradili su toliko da je hrvatski narod pred potpunim nestankom. Žao mi ih je što su se kompromitirali. Crkva pamti sve, a oni će ući u povijest po svome nečinjenju. Meni je žao što je moja generacija političara ovakva, stidim ih se šta su uradili sa mojom zemljom, šta su uradili sa mojim narodima. Gdje vam je pravo, humanost, to nisu europske civilizacijske vrijednosti", istaknuo je za N1.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio