Bešlić, Šepić, Lončar i ostali pravomoćno oslobođeni! Nanesena im je ogromna šteta, neki su izgubili i život
Datum objave: 14.07.2017   Broj čitanja: 4880
Jedna od najopsežnijih optužnica za pranje novca i poreznu utaju u poslijeratnoj BiH, "teška" 25 milijuna KM, protiv 14 fizičkih i 15 pravnih osoba-poduzeća s područja Posušja, Cazina, Prnjavora i Tomislavgrada, doživjela je svoj potpuni fijasko.
Bešlić, Šepić, Lončar i ostali pravomoćno oslobođeni! Nanesena im je ogromna šteta, neki su izgubili i život

 

Naime, tri godine od velikog skandala, Sud BiH skupinu bh gospodarstvenika pravomoćno je oslobodio po svim točkama optužnice.

 

Spektakularno ju najavljujući, Tužiteljstvo BiH ovu optužnicu podiglo je u svibnju 2014. godine, a nakon tri godine pravne bitke bh gospodarstvenici su dokazali njenu neutemeljenost.

 

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu protiv Marinka Bešlića i drugih, kojom je obuhvaćeno ukupno 29 osoba i poduzeća iz više gradova u BiH, optuženih za međusobno sudjelovanje u pranju novca i višemilijunskim poreznim utajama.

 

Optužnicom su, osim Bešlića koji je u međuvremenu preminuo, bili optuženi i Rifet Šepić, Idita Puškar, Mijo i Biljana Begić, Veljko Lončar, Mario Čutura, Ekrem Puškar, Hakija Halkić, Irfan Mulalić, Đorđe Trivunović, odnosno pravne osobe "Lucky Trade" d.o.o. Cazin, "Styrotherm" d.o.o. Cazin, "Crolim" d.o.o. Cazin, "Ida Comerc" d.o.o. Cazin, "Femis" d.o.o. Posušje, "Vokel" d.o.o. Posušje, "Mo tehno" d.o.o. Mostar, "I-Crni" d.o.o. Cazin, "Halko" d.o.o. Cazin, "Komerc-mali" d.o.o. Prnjavor, te "Promet Šarac" d.o.o. Tomislavgrad.

 

Svi oni oslobođeni su pravomoćnom presudom bez mogućnosti žalbe.

 

Zaključak koji se nedvojbeno nameće je da će i ovaj sudski proces platiti bh. porezni obveznici.

 

Također, s obzirom da je prvooptuženi Bešlić preminuo uskoro nakon što je optužnica podignuta i to zbog srčanih poteškoća, nameće se pitanje bi li prvooptuženi danas ipak bio živ da nije bilo, kako se pokazalo nekoliko godina kasnije, neutemeljene optužnice koja je vjerojatno bila i povod njegovih zdravstvenih poteškoća ali i zacijelo nanijela nesagledivu štetu i optuženim gospodarstvenicima?

 

Dnevni list

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • @#$@#/15.07.2017 00:56 sati
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Osobođeni...zalosno...pa disu te novce i zaradili nego na pranju novca...ko sposobni da ih zarade posteno
  • Grrrrrrr14.07.2017 13:08 sati
    Jebem te državo jesi žalosna s takv upravom, sudstvom i ostalim kretenizmom...Trebali su svi pocrkat, *** * *** ******* ******, ... a ne ne , bitno je da su oni oslobođeni, a njihovi robovi od djelatnika nije bitno kako im je i kako preživljavaju s minimalnim plaćama, a maximalnim izrabljivanjem i podcjenjivanjem...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio