Koja dokumentacija vam je potrebna za prelazak granica?
Datum objave: 16.07.2017   Broj čitanja: 1840
Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra prometuje se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila.
Koja dokumentacija vam je potrebna za prelazak granica?

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, vozačima se preporučuje putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tijekom dana, savjetuju češće pauze.

 

Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

 

Na GP Doljani na izlazu iz zemlje čeka se do 40 minuta. Slična situacija je i na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

 

Neophodno je posjedovati validanu putovnice za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu.

 

Zbog brojnih upita građana, iz BIHAMK-a napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu, prenosi Fena.

 

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, državljani Bosne i Hercegovine moraju posjedovati važeću putnu ispravu za ulazak i bezvizni boravak do 90 dana na teritoriju Republike Hrvatske.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio