TEK ŠTO JE PRISEGNUO BAKIRU Marinko Pejić se založio za ukidanje kantona
Datum objave: 10.08.2017   Broj čitanja: 267
Pejić se založio za ukidanje kantona, ističući kako je to “dobra ideja”.
TEK ŠTO JE PRISEGNUO BAKIRU Marinko Pejić se založio za ukidanje kantona

Netom nakon što je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću obećao odlućnu borbu zajedno sa svim “probosanskim snagama” Marinko Pejić, predsjednik HNV-a, marionetske udruge bošnjačke politike, danas je i dijelom pokazao kako se namjerava boriti protiv i ono malo autonomije koje njegovi sunarodnjaci Hrvati imaju- a za račun tuđeg nacionalizma, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

U intervju sarajevskom “Oslobođenju” Pejić se založio za ukidanje kantona, ističući kako je to “dobra ideja”.

 

– Ovakva organizacija povlači prevelika novčana sredstva i smatram da je upravo to, uz katastrofalnu politiku, ono što je bilo presudno u ovih posljednjih 25 godina i što je doprinijelo da se BiH praktično ne pomakne s mjesta, kazao je Pejić.

 

“Ako narod ne želi kantone, moramo ih ukinuti, zaključio je odnarođeni Pejić.

 

Pejić je zanemario kako 80 posto proračunskog novca kantoni koriste za financiranje svojih ustavnih nadležnosti među kojima su i prosvjeta, kultura, sport, policija, te da se ukidanjem kantona novac ne bi mogao uštedjeti, jer bi te djelatnosti i dalje trebalo finacirati. S druge, pak, strane Federacija BiH koja za ustavne funkcije troši 20 posto proračunskog novca, ima proračun koliko svi kantoni zajedno, pa se Pejić, ipak, nije založio za ukidanje Federacije.

 

Ukidanjem kantona Federacija bi bila pretvorena u unitarni entitet pod dominacijom Bošnjaka, za što se mogu zalagati samo hrvatski vazali bošnjačke politike.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • kravije vime 10.08.2017 22:27 sati
    cujes bolan sta to kazes nesrico.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio