'Studentski centar Mostar više neće dobiti ni marke od ŽZH, novac ćemo dati studentima'
Datum objave: 12.08.2017   Broj čitanja: 647
Studentski centar Mostar navodi da dug ŽZH prema njima iznosi 370.000 KM.
'Studentski centar Mostar više neće dobiti ni marke od ŽZH, novac ćemo dati studentima'

''Kad jedna ustanova kao što je Studentski centar Mostar donosi jednostrane odluke ne znam kako očekuju da će njihove odluke obvezivati našu županiju. Mi nismo ni u kakvom ugovornom odnosu. Ako smo posredno osnivači Studentskog centra onda bismo ponešto trebali znati o tim odlukama.

 

Njihove odluke su jednostrane i mogu obvezivati samo njihove djelatnike, a nikako našu županiju”, izjavio je za Dnevni list predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić reagirajući na prozivke i odluke Studentskog centra Mostar o podizanju cijena smještaja za studente Sveučilišta u Mostaru koji dolaze iz ove županije.

 

Studenti iz ŽZH tako će cijenu smještaja u S.C.M. od 1. rujna 2017. godine plaćati 345 KM odnosno puni iznos.

 

''Jako nam je žao što su studenti i njihove obitelji žrtve ovog problema, ali uprava Centra iscrpila je sve komunikacijske kanale, zakonske mjere pa i dobru volju kako bi naplatili ono što je ova županija dužna svojim studentima, čak su i sami studenti u svibnju potpisali peticiju sa zahtjevom prema ŽZH i tražili svoja prava međutim ni tu nije bilo odgovora'', izjavila je ranije tijekom tjedna glasnogovornica S.C.M. Anita Glibić.

 

Studentski centar Mostar navodi da dug ŽZH prema njima iznosi 370.000 KM.

 

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić kaže kako su prozivke Studentskog centra Mostar o navodnim dugovanjima ŽZH netočne te je poručio kako ubuduće ova županija više neće uplaćivati novac tom centru već isključivo studentima.

 

“Mi kao županija izdvajamo određena sredstva za subvencije koje su namijenjene studentima, a ne ustanovama. U ovom slučaju te subvencije realiziramo preko Studentskog centra Mostar što nije pravedno ni pošteno prema onim studentima koji ne koriste usluge toga centra, a isto tako imaju troškove. Mi smo prošle godine uplatili 200.000 maraka subvencije plus 25.000 iz pričuve. Ove godine ćemo izdvojiti 300.000 maraka. To što netko donese odluku da mu je to nedostatno i da bi mu trebalo više, ja to ne mogu komentirati”, ističe Ćosić.

 

"Raspisati ćemo natječaj sa jasnim kriterijima tko može aplicirati za subvencije i subvencije ćemo uplaćivati studentima, a oni onda neka određuju gdje će ih trošiti i gdje će stanovati”, naglašava premijer Ćosić.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio