U akciji spašavanja sudjelovali i Gruđani: Teško ozlijeđeni češki planinar s Čvrsnice helikopterom prebačen u Mostar
Datum objave: 12.08.2017   Broj čitanja: 412
U akciji su bili spasilački timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg i GSS Grude te HGSS Karlovac,
U akciji spašavanja sudjelovali i Gruđani: Teško ozlijeđeni češki planinar s Čvrsnice helikopterom prebačen u Mostar

U petak oko 23.00 sata Savez Gorskih službi spašavanja u BiH primio je poziv s planine Čvrsnica da je u kanjonu Grabovice, na lokalitetu Zli potoko, teško ozlijeđen planinar iz Češke pri penjanju stazom via-ferata iz Radave prema Tisama.

 

U akciji su bili spasilački timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg i GSS Grude te HGSS Karlovac, a u subotu oko 3.35 sati prvi spasilački tim došao je do unesrećenog gdje su ustanovili da je ima teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom i u ozljedu kralježnice, navodi GSSuBiH na svojim stranicama.

 

Unesrećenom je pružena prva pomoć te je stavljen u nosiljku, a zatim su spašavatelji zatražili od Federalne uprave civilne zaštite intervenciju helikoptera Oružanih snaga BiH s obzirom na stupanj ozljeda češkog planinara čiji bi transport kopnenim putem bio veliki rizik.

 

Helikopter je na intervenciju krenuo u subotu u 8.00 sati te je pilot nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da se približi stijenama sletio na obližnju povoljniju lokaciju nakon čega je unesrećeni transportiran na heliodrom u Mostaru nakon čega je prebačen u SKB Mostar.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio