Zbog poznatog crtanog filma cijelo selo u problemu
Datum objave: 12.08.2017   Broj čitanja: 882
Selo Júzcar u blizini Malage u Andaluziji prije pet godina obojano je u plavo nakon što je izabrano kao jedna od lokacija promocije filma “Štrumpfovi” 3D.
Zbog poznatog crtanog filma cijelo selo u problemu

 

Ipak, nasljednici tvorca istoimenog stripa sada traže da se mještani odreknu svih aktivnosti u vezi s ovim animiranim junacima.

 

Kompanija Sony, producent filma, obećala je još 2011. godine da će vratiti seoce u brdima u prethodno stanje, ali je lokalno stanovništvo shvatilo da ima koristi od svojih plavih kuća.

 

Turizam je u Júzcaru zbog neobične boje stmabenih objekata počeo cvjetati , pa se umjesto 3.000 gostiju u selo sada počelo slivati 80.000 ljudi godišnje, prenosi The Independent.

 

Štrumpfovi su uskoro krasili ulice i zidove kuća, prodavači su prodavali suvenire i plišane igračke u obliku popularnih crtanih junaka, a neki od lokalaca počeli su čak da se oblače kao štrumpfovi ili nose njihove kostime kako bi se turisti slikali s njima.

 

Iako su lokalci pristali platiti 12 posto poreza na sav prihod koji je vezan za štrumpfove, načelnik sela nedavno je objavio na lokalnom portalu da će 15. kolovoza biti obustavljene sve aktivnosti koje imaju veze sa plavim junacima, piše The Local.

 

Kuće, međutim, ipak neće biti prebojane.

 

Sony je prvobitno odabrao Júzcar zbog velikog broja gljiva koje rastu u okolnim brdima,jer su štrumpfovi poznati po svojoj velikoj ljubavi prema njima.

Zbog poznatog crtanog filma cijelo selo u problemu
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio