Napadači na Zdravka Mamića pobjegli su iz BiH!? Je li napad koštao 150 tisuća eura
Datum objave: 23.08.2017   Broj čitanja: 1272
Huligani, amateri ili profesionalci? Tko su osobe koje su jutros napale Zdravka Mamića i propucale ga dok je bio s obitelji kod groba oca Josipa i dalje se spekulira, no činjenica je da je takav događaj sve šokirao.
Napadači na Zdravka Mamića pobjegli su iz BiH!? Je li napad koštao 150 tisuća eura

 

Ipak, kada se zna da verbalno iživljavanje nad Zdravkom Mamićem traje godinama i da je stvorena medijska histerija, idealno tlo da Mamić bude "(s)maknut", onda je jasno kako se ovakav napad mogao očekivati.

 

Portal Grude.com od izvora upoznatih s istragom doznaje da istražitelji ispituju sve mogućnosti, te se razgovara o tome jesu li za napad iskorišteni profesionalci kojima je naređeno samo da pošalju poruku Zdravku Mamiću. Također, ne isključuje se mogućnost da su napadači već napustili BiH, te da se nalaze na području susjednih zemalja.

 

Cijena napada na poznatu osobu u zemljama Balkana je 150 tisuća eura, a upozorenja i likvidacije rijetko izvode ljudi iz država na čijem se teritoriju to odigralo. Uglavnom, u BiH dolaze profesionalci iz Crne Gore, Srbije i Albanije, i tako u krug.

 

- Počinitelji likvidacije obično pripadaju nekoj kriminalnoj organizaciji. Profesionalne ubojice teško se otkrivaju i uglavnom su bili u nekim od organizacija poput Legije stranaca, policije, vojske i slično, gdje su usavršili rad s eksplozivima i raznim vrstama oružja”, kazao je nedavno kriminolog Darko Trifunović. - Postoji i dark net na kojem se javljaju početnici koji za jako male pare izvršavaju ubojstvo, to je stranica interneta koju koriste osobe sklone kriminalnim radnjama kako bi se izbjegao zakon. Kada se ubojstvo dogodi, primjerice, u Crnoj Gori, sumnja se uglavnom na počinitelje iz okruženja. Isto tako je i u Srbiji, BiH…”, kazao je Trifunović, ističući da je najteže riješiti ubojstva bez očiglednog motiva. Oružje ubojice dočeka već pripremljeno ili ga kombinacijom raznih kriminalnih radnji prokrijumčare. Važnu ulogu igraju pomagači i logistika koja ih dočeka. Uglavnom se žrtva prati i utvrdi se njezin idući korak koji je za ubojicu pogodan, a za nju koban, ističe Trifunović.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio