Na ženskim torbicama ima više bakterija nego u toaletu
Datum objave: 11.09.2017   Broj čitanja: 109
Žene nigdje ne idu bez torbice i upravo zbog toga su ih stručnjaci za domaćinstvo proglasili "idealnim" mjestom za bakterije.
Na ženskim torbicama ima više bakterija nego u toaletu

 Prema novom vodiču Instituta Good Houskeeping u domaćinstvu postoji osam mjesta/predmeta na kojima ima više bakterija nego u toaletu. Najprljavijim od svih proglašene su torbice koje se često nalaze na podovima.

 

Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i ručnici iz toaleta. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, ta mjesta, prema izvještaju, ne zahtijevaju temeljito čišćenje.

 

"Malo je onih koji svakog tjedna imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost", navodi se u izvještaju, prenosi Klix.ba.

 

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i bakterije iz obližnje wc školjke. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tipkovnice, ekrani, ručnici, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske spužve.

 

Kako bi spriječili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vlakovima ili toaletima, nego da je objesite na kuku ili ručku od vrata.

 

Također, uvijek biste prije puštanja vode trebali spustiti poklopac na wc školjci, a četkicu za zube prije korištenje možete potopiti u vodu za ispiranje usta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio