Tragedija: Obitelj poginula na vulkanu kod Napulja
Datum objave: 12.09.2017   Broj čitanja: 203
Dječak i njegovi roditelji poginuli su danas kada se pod njima urušilo tlo na prostoru kratera vulkana Solfatara u blizini Napulja.
Tragedija: Obitelj poginula na vulkanu kod Napulja

Talijanski vatrogasci su priopćili da su izvukli tri tijela iz plitke rupe na dijelu kratera vulkana Solfatara koji je bio ograđen kako turisti ne bi dolazili na taj prostor.

 

"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno propala pod njihovom težinom a oni pali u rupu", rekao je glasnogovornik talijanske vatrogasne službe Luca Cari i napomenuo da se nesreća dogodila u ograđenom prostoru.

 

Žrtve su bile turisti iz sjeverne Italije, 45- godišnji muškarac, 42-godišnja žena i njihov 11-godišnji sin. Mlađi sin, star sedam godina, nije pao u rupu te je neozlijeđen.

 

Uzrok smrti će se službeno utvrditi autopsijom, a vatrogasci koji su bili na mjestu nesreće su rekli da su žrtve vjerojatno stradale zbog vrućih plinova koji izlaze iz zemlje na prostoru kratera.

Solfatara je jedan od mnogih vulkanskih kratera na području Campi Flegrei 20 kilometra zapadno od Napulja koje je za turiste otvoreno još 1900. godine. Iz zemlje na tom prostoru izlaze vodene pare topline 160 Celzija i plinovi poput otrovnog sumporovodika.

 

Područje nesreće poznato je i po čestom urušavanju tla.

 

Jedna od lokalnih radnika, Diego Vitagliano, rekao je da je ta nesreća najgora koju je vidio u svom životu, piše Hina.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio