Čović s veleposlanicom SAD-a i šefom Delegacije EU u BiH o Euroatlanskim integracijama
Datum objave: 13.09.2017   Broj čitanja: 167
Istaknuo je, također, kako su za europsku budućnost Bosne i Hercegovine posebno važne socijalno-gospodarske reforme
Čović s veleposlanicom SAD-a i šefom Delegacije EU u BiH o Euroatlanskim integracijama

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack te šefom Delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom, tijekom koje je razgovarano o trenutnoj situaciji na području euroatlantskih integracija BiH.

 

Čović je informirao veleposlanicu Cormack i specijalnog predstavnika Wigemarka o aktivnostima koje se sprovode na svim nivoima vlasti, s ciljem što skorijeg i efikasnijeg približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i NATO-u, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je izuzetan značaj ispunjavanja preostalih uvjeta za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU u 2018. godini i aktiviranje akcijskog plana za članstvo u NATO-u do kraja 2017. godine.

 

Istaknuo je, također, kako su za europsku budućnost Bosne i Hercegovine posebno važne socijalno-gospodarske reforme, ali i one političkog karaktera, poput neophodne izmjene izbornog zakonodavstva, čija je svrha osigurati jednaka prava pripadnicima sva tri konstitutivna naroda i svih onih koji se tako ne izjašnjavaju.

 

Na kraju susreta zahvalio je prisutnima za svesrdnu i kontinuiranu podršku na euroatlantskom putu BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio