Obuka predstavnika Mjesnih zajednica općina Grude, Livno, Tomislavgrad i Posušje
Datum objave: 12.10.2017   Broj čitanja: 125
U organizaciji Centra za građansku suradnju u Livnu održana je obuka predstavnika mjesnih zajednica i nevladinih organizacija iz općina Livno, Tomislavgrad, Posušje i Grude na temu: Praćenje rada općinske uprave i sudjelovanje u procesu odlučivanja.
Obuka predstavnika Mjesnih zajednica općina Grude, Livno, Tomislavgrad i Posušje

 

Pored brojnih aspekata sudjelovanja građana u procesima odlučivanja, tijekom obuke posebno je naglašen monitoring ili praćenje rada općinskih vijeća i općinskih uprava kao konstruktivni oblik dvosmjerne komunikacije.
Pratiti rad lokalnih vlasti, analizirati rezultate, donijeti zaključke, informirati javnost o tome, te zagovarati promjene tamo gdje je potrebno, najznačajniji je dio rada civilnog društva uključujući i mjesne zajednice, jer je to upravo ono što građani/ke najviše od njega očekuju, rečeno je, među ostalim, na radionici u Livnu, prenosi Večernji list.

 

30-tak sudionika obučeno je kako komunicirati s javnošću, odnosno iskoristiti različite vrste medija za informiranje javnosti o vlastitom radu, realizaciji određenih projekata, problemima, odnosno nedostatku komunikacije s lokalnom samoupravom.

 

Obuka je održana u okviru projekta Centra za građansku suradnju “Građani za odgovornu lokalnu upravu”. Projekt se provodi uz podršku regionalnog WeBER projekta i Vanjskopolitičke inicijative BiH.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio